Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 024 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,52 g |
Tuky | 20,10 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 62 mg |
Sodík | 47 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 10,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer s petrželí si nakrájíme na proužky, pórek na kolečka, cibuli ne úplně nadrobno a z poloviny masoxu si uvaříme vývar.
Krok 2: Na pánev si dáme máslo, na něj po rozehřátí cibuli, kterou zesklovatíme a přidáme připravenou zeleninu, promícháváme, restujeme a když začíná zelenina měknout, vyndáme si do mističky 1/3 směsi bokem, na pánev si přidáme vývar, muškátový oříšek a dusíme úplně do měkka.
Krok 3: Poté vše v pánvi rozmixujeme ručním mixerem, přidáme zeleninu, kterou jsme si nechali bokem, dosolíme bude-li třeba, zalijeme smetanou, promícháme a necháme převařit. Omáčka musí mít konzistenci jako třeba Tatarská omáčka.
Zveřejněno 26. 1. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Savojská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMj6
Moje poznámka
Savojská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lMj6
Nejnovější recepty
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 45 minutami
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 12 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 14 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 15 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 15 hodinami
Tématické fráze:
savoyská omáčka,
omacka namlete,
savojska onacka recept,
savojská,
omačka k smazenemu masu,
savojská kuchyně,
pokrm ze savojska,
savojská směs,
veprove po savojsku,
savojsko,
recepty k obedu,
recepty k obedu omačky
Suroviny:
bulva celerová,
kořen petržele,
cibule,
pórek,
vývar,
smetana,
pepř mletý,
ořech muškátový,
máslo,
sůl
Komentáře (11)
asi přehmat, ne
jinak to vůbec nevypadá špatně