Postup přípravy
Krok 1: Jednotlivé porce osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí, posypeme provensálským kořením a každou zvlášť obalíme plátkem slaniny.
Krok 2: Vložíme do pekáče s troškou oleje, nakrájenými cibulkami, podlijeme vínem a zakryté pečeme při 180°C.
Krok 3: Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu zjemníme kouskem másla. Podáváme s brambory s pažitkou a fazolkami s česnekem.
Zveřejněno 13. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Moje poznámka
Králík z Provence
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yZv
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 9 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 14 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 6 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 8 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 8 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 8 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 9 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 9 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 10 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 10 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se peče kralík,
porcování králíka,
recept na králíka,
jak porcovat králíka,
jak dlouho pečeme králíka,
králík recepty,
jak naporcovat králíka,
jak se porcuje králík,
králičí hřbet recept,
jak se dlouho peče králík,
jak se peče králík,
recepty z králíka,
králík skvělé recepty,
králík po provensálsku,
králík porcování,
králičí hřbet,
recepty králík,
králík recept,
jak dlouho pect kralika,
kralik z provance
Suroviny:
králík,
hořčice,
koření provensálské,
víno bílé,
slanina,
cibulka jarní,
sůl,
pepř bílý,
olej olivový,
máslo
Komentáře (36)
naprosto skvělé!
zdenička00 -