Piškotový řez
Piškotový řez je lahodný dezert, který se skládá z lehkého piškotového těsta, vrstvy smetanového krému a ovoce. Tento tradiční český zákusek je snadný na přípravu, oblíbený pro svou jednoduchost a skvělou chuť.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 904 kJ / 2 606 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,08 g |
| Tuky | 67,76 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 601 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 419,40 g |
Postup přípravy
Plech vyložíme papírem na pečení.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Bílky šleháme, postupně přidáme 160 g cukru a vyšleháme do hustého sněhu. Žloutky vyšleháme s 80 g cukru, přidáme mouku a olej a lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto vylijeme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C až povrch zezlátne a na dotyk prstu se nelepí. Krok 4: Korpus na plechu nakrájíme na pruhy. Zdobíme libovolně, můžeme z jakéhokoliv krému udělat okraje a střed vyplnit ovocem a zalít želatinou.
Zveřejněno 1. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Qj3
Moje poznámka
Piškotový řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Qj3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 7 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 8 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 9 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 9 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 10 hodinami
Tématické fráze:
piškotové řezy,
piškotový řez,
piškótové rezy s želatinou,
piskotove rezy s ovocem,
žloutek nebo žloudek,
piškotové řezy s ovocem a želatinou,
piškot na řezy,
piškotový řez s želatinou,
piškotový řez se želatinou,
piškotové řezy se se sněhem,
piškotový ovocný řez,
piskotove rezy se zelatinou,
piškotové řezy na plech,
piškotový řez s ovocem,
recept na piskotove rezy,
piškotové řezy s jahodami,
net recepty řezy na plech,
piškotový řezy,
piskot na plech se zelatinou,
piškot na plech s ovocem
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
mouka polohrubá,
olej,
ovoce,
želatina,
krém
Komentáře (32)
Já jsem to četla 2x, až jsem to trochu dala dohromady.
Takže já jsem si ušlehala bílky s cukrem a pak žloutky s cukrem, tak jak je psané v receptu. Pak žloutky lehce vmíchala do sněhu a nakonec opatrně vmíchala mouku. Pekla jsem na 180°C, plech 38 x 28 cm a dala jsem pečící papír. Po upečení jsem nechala vychladnout a papír opatrně ztáhla. Na velkém plechu se mi zdálo, že ze 6 vajec to bude nízké. Potřela jsem krémem a nakrájela pásky. Zdobícím pytlíkem udělala na každý pásek rantlík a nalila rozpuštěnou želatinu smíchanou s rozmačkanými jahodami a cukrem. Na krém můžeme dát taky libovolné ovoce, tak jak se píše v receptu a zalít želatinou.
Krém jsem dělala tak, že jsem si uvařila puding z 750 ml mléka + 2 balíčky pudingu(měla jsem smetanový), nechala vychladnout a po částech zašlehala do 250 g másla, podle chuti zašlehala cukr moučka a trochu mandlového aróma
Prášok do pečiva netreba, šľahajú sa zvlášť žĺtky a z bielkov sneh. Sneh plní úlohu kypridla, v tom prípade sa žiadny prášok do pečiva nedáva. Aj keď je to v tejto časti trocha nezrozumiteľne napísané, to, že sa vyšľahá sneh tam chýba.
Ještě jsem chtěla dopsat k receptu, krém je máslový nadstavený pudingem a uprostřed jsou rozmačkané jahody s cukrem a rozpuštěnou želatinou, smíchané dohromady
Upečení a vychladnutí je srozumitelné.
Tak to je jasné žhe recepty všechny které tady jsou napsané, tak sjem je dělala.. ve škole na praxy.. :D Srry... ale jsem vyučená cukrářka... :)
* Dost se omlouvám.. ale mám dnes už v tom zmatek nestíhám ... a když tam bylo napsané žhe se promíchá .. je to stejnek začátek postupu jako u dostů .. :DDD