Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový piškotový koláč s pudinkem, jahodami a želatinou

Výborný piškotový koláč je díky použitým druhům mouky zcela bez lepku. Korpus je pro zvláčnění potřený marmeládou a nad ní se nachází vanilková pudinková vrstva. Tu zdobí čerstvé jahody zalité v želatině. Místo jahod se dá použít i libovolné jiné ovoce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby tuhnutí

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

koláčová forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 138 kJ /
2 423 kcal
Bílkoviny48,85 g
Tuky106,94 g
Vláknina9,90 g
Cholesterol 662 mg
Sodík 666 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy311,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme cukr s Herou, přidáme žloutky, mouky, prášek do pečiva a vanilkový cukr a pořádně vymícháme. Krok 2: Troubu předehřejeme na 180 °C. Koláčovou formu vymažeme Herou a můžeme ji vysypat. Krok 3: Bílky ušleháme v tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Krok 4: Těsto rozetřeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut. Respektujeme zkušenost s vlastní troubou. Krok 5: Těsto je upečené, když se odděluje od krajů. Propečenost můžeme zkusit i párátkem. Musí vyjít suché. Upečený piškot necháme vychladnout. Krok 6: Na vychladlé těsto natřeme marmeládu. Krok 7: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustější pudink dle návodu na obalu. Necháme vychladnout a nalijeme na marmeládu. Poklademe čerstvými jahodami. Krok 8: Jahody zalijeme želatinou připravenou podle návodu. Necháme ztuhnout v lednici, nejlépe přes noc.

TIP: Bezlepkové sladké pečení

Zveřejněno 3. 9. 2016

Poznámka autorky Johanka128

Vynikající a lehký koláč.

Ovoce se dá použít jakékoliv, stejně tak marmeláda.

Originální recept jsem našla na portálu recepty.cz a přetvořila jsem si ho do bezlepkové varianty.

Je lepší mít trochu vyšší formu, těsto je trochu vyšší a trochu naběhne. Když se pak dá pudink a jahody, želatina se bude trochu vylívat nebo steče ke krajům. Pokud chceme mít nižší základ, je lepší těsto rozetřít do menšího plechu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový piškotový koláč s pudinkem, jahodami a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVBO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový piškotový koláč s pudinkem, jahodami a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RVBO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Tématické fráze:
bezlepkový jahodový koláč, jahodovy kolac, jahodový kolac se želatinou, bezlepkový pudinkový koláč, koláč s jahodami, jahodovy koláč s zelatinou, piškot s jahodami, jahodový koláč s pudinkem, bezlepkový jahodový moučník, recept na bezlepkový piškot, piskotovy jahodovy kolac, bezlepkový moučník s jahodami, bezlepkový koláč, recepty z jahod, koláč s želatinou, jahody bezlepkové recepty, jahodový bezlepkový koláč, jahodový piskot se želatinou, jahodovy kolac s pudinkem azelatinou, jahodový koláč bezlepkový

Suroviny:
tuk hera, cukr moučkový, žloutek, bílek, quinoa, mouka tapioková, mouka bezlepková, kypřící prášek, cukr vanilkový, mléko, cukr hnědý, pudink vanilkový, marmeláda, jahody čerstvé, želatina, tuk hera, mouka bezlepková

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu