Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 787 kJ / 427 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,56 g |
| Tuky | 0,36 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 83 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 93,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na části sádla uděláme z cukru světlý karamel do barvy okru(POZOR nezpálit-byl by hořký), na tento karamel dáme nastrouhané kedlubny, které jsme si připravili před děláním karamelu.
Krok 2: Zamícháme a hned zalijeme trochou horké vody(Přiměřeně)a přisolíme(DOST).
Krok 3: Omajdu vaříme - dusíme než jsou kedlubny vařené ( Nerozvařit !)
Krok 4: Na sádle uděláme světlou jíšku a omáčku zahustíme. Provaříme a dochutíme podle chuti.(Snese dost soli - zvýrazňuje chuť)
Zveřejněno 18. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kedlubny na karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZw8
Moje poznámka
Kedlubny na karamelu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GZw8
Nejnovější recepty
Kapr na asijský způsob podle Marka Raditsche
Přidáno před 14 hodinami
Provensálská rybí polévka podle Marka Raditsche
Přidáno před 15 hodinami
Italská krémová smetanová bramboračka
Přidáno před 23 hodinami
Sváteční likér podle Pohlreicha
Přidáno 3. 12. 2025 06:26:16
Pečená uzená krkovice s květákem a salátem z kysaného zelí
Přidáno 2. 12. 2025 19:16:03
Dršťková svačinová polévka
Přidáno 2. 12. 2025 18:52:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Slavista62 před 3 hodinami
Fofr broskvový koláč
Martula před 8 hodinami
Mleté maso na špagety
Kajkajak před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
AgirED před 11 hodinami
Pomazánka ze šprotů
foxinka001 před 11 hodinami
Kokosovo-tvarohový koláč (cheesecake)
Annanas před 11 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 11 hodinami
Majonézové rohlíky
Annanas před 12 hodinami
Banánové sušenky
Annanas před 12 hodinami
Boršč s mletým masem
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
kedlubny,
zelí z kedlubny,
zelí na karamelu,
kedlubnove zeli na karamelu,
maso na karamelu,
vařený karamel,
karamel do omáčky,
kedlubna na sladko,
kedlubnové zelí,
vaříme s kedluby,
kedlubny recept,
kedlubny a zdraví,
kedlubny na sladko,
vařené kedlubny,
kapusta na karameli,
karamelové zelí,
kedluben na sladko,
vařený kedluben,
kedlubny recepty,
karamelové kedlubnové
Suroviny:
kedlubna,
cukr,
sádlo,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (17)