Kedlubny na karamelu

Vaclav Fronek Kuchař:

Omáčky 13 názorů

59

Suroviny

Pro 2 lidi:
2 středně velké kedlubny
3 lžíce cukru
trochu sádla
trochu hladké mouky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na části sádla uděláme z cukru světlý karamel do barvy okru(POZOR nezpálit-byl by hořký), na tento karamel dáme nastrouhané kedlubny, které jsme si připravili před děláním karamelu.

  2. Zamícháme a hned zalijeme trochou horké vody(Přiměřeně)a přisolíme(DOST).

  3. Omajdu vaříme - dusíme než jsou kedlubny vařené ( Nerozvařit !)

  4. Na sádle uděláme světlou jíšku a omáčku zahustíme. Provaříme a dochutíme podle chuti.(Snese dost soli - zvýrazňuje chuť)

Poznámka

Kedlubny jsou zdravé a my toto jíme s houskovým knedlíkem a vařeným bůčkem, ze kterého máme vepřovou polévku. Kdo chce, může jíšku dělat na másle(My NE). Možná by šlo i jiné maso, ale nezkoušeli jsme to.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kedlubny na karamelu

  • Mirabelka Mirabelka

    Dobrý den! Včera jsem váš recept zkoušela a měla jsem veliký úspěch:-KDělala jsem k tomu přírodní kotletu na kmíně a cibulce a bramborové nočky. Jenom to neměla tak tmavé, asi jsem měla dát více cukru a karamel udělat tmavší. Ale i tak to bylo super příloha a jen se po ní zaprášilo. Díky za recept, posílám bod.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Ivi79,ty jsi kouzelníkova kuchařka, vypadá to tak pěkně, že jsi mě navnadila tou přílohou, pěkný. Jsi na řadě nepíšeš a už jsem tě tu dlouho neviděla:-?

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak vyskúšané,mala som to najprv presne také bledé ako Hanka,ale potom som skúsila na karamele urobiť aj kapustu,nechala som ho viac povariť aby bol tmavší a podarilo sa :-)Tak som zmiešala kaleráb s kapustou dokopy a malo to velký úspech.Pridala som ale trošku octu,predsa mi to pripadalo moc sladké.Dávam bod :yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Cez víkend tu máme hody,tak vyskúšam tieto kaleráby k pečenej kačici.Urobím aj klasickú dusenú kapustu,ale som velmi zvedavá čo tam spraví ten karamel.Ešte by ma zaujímalo,ako presne sa robí to kedlubnové zelí.Niečo podobné ako toto,ale pridáva sa ocot?Inak,má to krásnu farbu,hneď by som si dala :-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Tak Vašku, dneska jsem udělala kedlubny na karamelu a musím říct, že měly u nás úspěch:yes: dala jsem o lžící mméně cukru /měla jsem obavy, aby to nebylo moc sladké/, a sádlo jsem dala i se škvarkama a k tomu jsem uvařila vepřovou plec. Fakt moc dobrý:yes: manžel si pochvaloval, bodíka jsem ti už dala, :-p:-):-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Zizalko. I u nás se dělá (Někdy-málo kdy) kedlubnové zelí, ale to je opravdu podobné normálnímu zelí, ale je více slano kyselejší (asi jako normální , co jsme zvyklí). Tato omáčka je sladká a podobná naší omáčce z mrkve, která se u nás ale nedělá na karamelu,ale je také sladká a je taky moc oblíbená a hlavně u dětí, děláme ji velice často, taky s vařeným bůčkem a khouskovým knedlíkem i když zeťák chce k ní brambor !

    Odpovědět

  • zizala zizala

    u nás se tomu říká kedlubnové zelí a je moc dobré, dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Zajímavá kombinace cukr a kedlubny, ale vzledem k tomu, že jídlo slazené zkaramelizovaným cukrem má trochu jinou chuť, než jídlo slazené cukrem, může to být opravdu dobré. Dávám bodík.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Rád bych dodal(a přidám do receptu), že při solení není nutné se držet zkrátka snese dost soli. :-O

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vašku, kedlubny máme moc rádi, takže zase něco jiného, určitě vyzkouším:yes::yes::-) +

    Odpovědět

  • Marta Marta

    budu muset takhle upravené kedlubny vyzkoušet :-p:yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Bibinka Bibinka

    No, kdo by řekl, že je taková kombinace vůbec možná(kedlubny+cukr),ale na druhou stranu, vzhledem k přílohám to supluje zelí a tam je cukr také. Jasně už si to dokážu představit a může to být dost jedlý,dávám boďku:yes:;-):-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo