Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkové karbanátky

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 412 kJ /
577 kcal
Bílkoviny10,18 g
Tuky21,00 g
Vláknina11,00 g
Cholesterol 64 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané a pokrájené brambory dáme do vroucí osolené vody a vaříme 12 minut. Poté slijeme a necháme v hrnci ještě 2 minuty zapařit. Pak co nejvíce rozmačkáme šťouchadlem. Krok 2: Pórek nakrájíme na kolečka. Krok 3: Rozpustíme máslo na pánvi a přidáme pórek. Opékáme 10 minut do změknutí. Krok 4: Vmícháme do brambor, promícháme, dosolíme a tvoříme karbanátky. Poprášíme polohrubou moukou a smažíme dozlatava.

Zveřejněno 8. 2. 2012

Poznámka autora Dooga

Recept je z časopisu Albert v kuchyni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O9G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O9G

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Eja57: Recepty v časopisech bývají občas neproveditelné - konečně co tam mají stále tisknout! :-D Tady bych viděla lehkou pomoc. Brambory bych uvařila ve slupce a nastrouhala, případně tu mouku využila už při přípravě těsta. Musí však jít o brambory, které se dobře pojí a nejsou vplné vody, což momentálně jsou téměř všechny. Docela mě to taky láká vyzkoušet.

solar.ludek@seznam.cz: jak jsem psala - recept vyzkoušený nemám, ani zřejmě nikdo z komentujících, bohužel...příležitostně vyzkouším, ale podle Vašich postřehů věřím tomu, že je recept problematický

Eja57: Dobrý den, musím se ohradit proti tvrzení, že jsem napsal sprostý komentář. Pouze jsem užil synonymum pro exkrement, ale pouze ve formě prvního a posledního písmena s tečkami uprostřed. To mi sprosté nepřipadlo, ale názor moderátora má přednost. Ještě k tomu "top" receptu. Zkusila jste si ho vůbec uvařit ? Ta absence vajec mi byla podezřelá od samého počátku přípravy. Když jsem si navážil 500g brambor, tak jsem musel konstatovat, že pro čtyři průměrné strávníky by nestačily ani jako příloha např. k řízku. V neposlední řadě musím také úspěšně pochybovat o celkové době přípravy. Pokud budu postupovat přísně racionálně a během ohřevu vody stihnu oloupat a nakrájet brambory, včetně přípravy pórku a budu-li pórek "opékat" zároveň s vařením brambor, tak vidím čas podávání oběda za 30 minut od zahájení přípravy jako notně nereálný. :-//:no:

solar.ludek@seznam.cz: :yes: že tento komentář už je více k věci než ten sprostý, co jsem smazala....v komentech nevidím, že by někdo podle receptu vařil, ale recepty autora vždy fungují....dle mých zkušeností s podobnými "plackami" je to o tom, vydržet dostatečně dlouho do obrácení, ta vrstva na pánvi musí být už úplně hotová....
Mrzí mne, že Vás recept zklamal, vyzkouším ho a dám vědět....

Velice špatný recept. Vůbec to nedrží pohromadě, takže to na pánvi nelze obrátit, aniž by z toho vznikl trhanec. Musel jsem přidat dvě vejce a čtyři velké lžíce polohrubé mouky a pak se to s velkou opatrností dalo osmažit z obou stran. Pro žlučníkáře to ale není, pije to olej jak duha. Jo, a ten pórek musí být opravdu velký, ne jako ti chudáčci z Alberta, aby to mělo opravdu pórkovou chuť. A že by se z toho měli najíst čtyři dospělí ? Ani náhodou. :-//:-//:-//:-//:-//:no::no:

Moc hezký receptík:-K+14:yes:Příloha je také príma:-p;-):-))

Příjemné jídlíčko:yes::-)

Taky jsem na ně koukala v Albertu a bylo k tomu nějaké masíčko s hořčicí a tymiánem, ne;-)

Máš to moc hezké, taky se mi líbí ten řízek jako příloha:yes::-p+9:-D

Ty jsi mne předběhl:-((:yes::yes::yes::yes:;-)

Zajímavé...:-p:yes:

Doogo, dobrý a jistě i chutný nápad, proto máš 6.boda:yes:

:yes:;-)no,už vím,co na zitra...:yes:

tak ty miluju:yes::yes::yes:občas je také dělám:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
porkove karbenatky, porkovy karbanátek, karbanátky s porkem, karbanatky z porku, karbanátky s s porkem, recepty z porku, karbanátek s pórkem, pŕkové karbanátky, karbenatky s pórkem, recepty s pórkem, karbamatky s pórkem, pórkové karbanátky-recept, pórkové recepty, porkove karbanatky z trouby, karbanátky pórek, karbenátek z na porku, karbenatek s porkem, karbanátky s porkem, kureci karbenatky s porkem, recept-pórkové karbanátky

Suroviny:
pórek, brambory, máslo, mouka polohrubá, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu