Biftek
Biftek s hranolkami není jídlo, které bychom si dopřávali každý den. Hovězí svíčková je poměrně drahá surovina, proto si na přípravě bifteku dáváme opravdu záležet. Pak ale budeme odměněni nevšedním chuťovým zážitkem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 194 kJ / 1 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 162,40 g |
Tuky | 39,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 360 mg |
Sodík | 3,64 g |
Sůl | 8,80 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Svíčkovou nakrájíme na 2-3 cm špalíky, otevřenou dlaní naklepeme, osolíme, opepříme. Pepř vtlačíme do masa, potřeme olivovým olejem a dáme na hodinu odležet do ledničky.
Krok 2: Na rozpáleném tuku opečeme 3-4 minuty z každé strany a při této délce pečení máme středně propečený biftek (médium).
Krok 3: Pak biftek zabalíme do alobalu a necháme v teple chvíli odležet.
Krok 4: Podáváme s hranolky nebo opečenými brambory a tatarkou.
Krok 5: Většinou se biftek podává s volským okem, není však podmínkou.
Zveřejněno 3. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
Moje poznámka
Biftek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rgkq
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 6 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 12 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 15 minutami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 24 minutami
Tatarák z buřtů
Slavista62 před 4 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
Frana74 před 4 hodinami
Královská cukeťačka
trdlo před 4 hodinami
Polévka z růžičkové kapusty s klobáskou
oligarda před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
LiborC před 4 hodinami
Jarní pomazánka s vejci
Slavista62 před 4 hodinami
Pikatní polévka z červené čočky
Kajkajak před 4 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
Suzy8 před 5 hodinami
Tématické fráze:
biftek recept,
biftek,
hovězí biftek,
jak udělat biftek,
recept na biftek,
biftek medium,
recept biftek,
biftek ze svíčkové,
steaky a bifteky recepty,
hovězí biftek recept,
biftek recepty,
bifteky,
jak spravne udelat biftek,
biftek na grilu,
recept na hovězí biftek,
recepty biftek,
jak se dela biftek,
hovězí maso recepty,
hovězí panenka,
jak připravit biftek
Suroviny:
svíčková hovězí,
sůl,
pepř drcený,
olej olivový,
olej
Komentáře (27)
Před prvním použitím je potřeba ji vypálit. Panev vymyjte běžným saponátovým prostředkem na nádobí a horkou vodou. Po umytí pánev vysušte.
Suchou pánev poště na sporák a velmi silně rozehřejte. Až nyní pridejte olej.
Až se olej rozpálí přidejte nahrubo nakrájené plátky syrových brambor s se slupkami. Brambory dobře opečte a pak vyhoďte.
Po skončení železnou kovanou pánev opět umyje a vytřete mastný papírem, aby při skladování nerezla.
Železnou konanou pánev koupíte např. Zde http://www.gastronom.cz/Panev+zelezna+kovana
http://dolcevita.blog.cz/0703/hovezi-steak-beefste...
Biftek = beefsteak = steak...
http://www.trebonskykapr.cz/biftek-z-kapra
Jinak naprosto souhlasím s Elizou, těžká železná pánev co po vložení masa ihned nevychladne. Asi bude v Česku potíž dostat,aso které se flákne na suchou pánev mastí se samo zevnitř. Svíčková je na to podle mne dost suchá a bez oleje to nepůjde. Jen tedy strašně horký, aby se maso co nejrychleji "zatáhlo".
Bodík pro tebe!
Biftek připravit umím (dědictví po dědovi, byl dost proslulý šéfkuchař) a tomuto receptu bych nic nevytýkala, jen dodala maximální rozpálení pánve (nejlépe železné s těžkým dnem), teprve poté přilití oleje (nebo ani ne, pokud je maso v oleji naložené)a ono zmíněné odpočinutí opečeného masa. Většinou by se mělo solit až po opečení, ale úplně nutné to není...
Jendo, bod Tě nemine!!