Řízky " Grana Padano "

Danca Kuchařka: Danca

Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

vepřové plátky z kýty nebo kotlety bez kosti
sůl
pepř
utřený česnek (počítáme na každý plátek masa 1 stroužek)
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
sýr Grana Padano (jemně nastrouhaný na každý plátek masa 1 PL )
tuk na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky lehce naklepeme, po obou stranách osolíme, mírně opepříme a potřeme česnekem. Naskládáme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici nejméně 30 minut rozležet.

  2. Mezitím připravíme do misek ingredience na obalení, tzn. do jedné mouku, do druhé rozšlehané vajíčko a do třetí strouhanku, důkladně promíchanou s nastrouhaným sýrem.

  3. Potom už postupujeme stejně, jako u klasických řízků v trojobalu = mouka-vejce-strouhanka. Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku dozlatova.

Poznámka

Klasika se špetkou inovace....:-)

a určitě by šlo s úspěchem použít i na kuřecí prsní nebo stehenní řízky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 173 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řízky " Grana Padano "

Tématické fráze: grana padano grana padano recept grana padano recepty sýr grana padano sýr grana padano recepty gran padano sýr grana padano v receptu recepty brambory se sýrem grana padano grana panado jak se dělají řízky? grada padano recept ze sýru grana padano jak se dělají řízky recepty s grana padano sýr grana padano jak použít recepty se sýrem gran padano padano syr recept řízek s granou padano recept grana padano recept s grana padano