Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 314 kJ / 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,62 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 16,29 g |
Postup přípravy
Brambory oloupeme, uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme je, přidáme k nim máslo, bylinky, sůl, pepř, protřepeme a pak několikrát vidličkou zmáčkneme (ale tak, aby nevznikla bramorová kaše). Udržujeme v teple. Krok 2: Steak:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme (neklepeme)! Krok 3: Troubu si předehřejeme na 200 °C a dáme do ní menší teflonový plech či jinou vhodnou nádobu. Postačí ale i pekáček, na který položíme čtvereček alobalu (větší než maso). Krok 4: Rozpálíme si pánev (nejlepší je litinová grilovací), potřeme olejem a po obou stranách opečeme maso, dokud nezčervená. Nepícháme do něj, vytekla by nám šťáva! Poté steak přeložíme do vyhřáté trouby. Po cca 6 minutách na něj jemně přimáčkneme prst, a pokud pod ním maso nepruží, je hotový. V opačném případě ještě chvíli počkáme a postup zopakujeme. Krok 5: Omáčka:
Zatímco je maso v troubě, v malém kastrolku zahřejeme smetanu se zeleným pepřem a nálevem, lehce osolíme a na středním plameni za častého míchání čekáme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme a udržujeme v teple. Krok 6: Když je steak v troubě hotový, vyjmeme jej. Pokud si nejsme jisti, zda je propečený, překrojíme jej pro kontrolu na prkénku na dvě části a v případě potřeby ještě chvíli v troubě dopečeme. Krok 7: Servírování:
Pro lepší efekt můžeme menší nádobku - misku vypláchnout studenou vodou, vmáčknout brambory a potom obsah vyklopit na připravený talíř. Lehce zmáčkneme rukou, aby byl kopeček plošší, na něj rozložíme maso a přelijeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.
Zveřejněno 12. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Moje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 6 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 6 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 5 minutami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 26 minutami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 30 minutami
Africké kuře
Hypnos před 32 minutami
Šťouchané brambory
Benetka před 33 minutami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 53 minutami
Pizza Valencia
Alena194 před 55 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Tom_Krupa před 59 minutami
Pizza šneci z domácího těsta
Qw13 před 1 hodinou
Cizrnová polévka s mangoldem a zeleninou
Masula před 2 hodinami
Tématické fráze:
smetanova omacka se zelenym peprem,
omáčka se zeleným pepřem,
kureci steak v troube,
omáčka na zeleným pepři na stejk,
kuřecí steak na zelenem pepri,
kuřecí na zeleném pepři,
kuřecí maso se šťouchanými brambory,
servírování šťouchaných brambor,
smetanová omáčka se zeleným pepřem recept,
omacka s zelenym peprem,
servírování brambor,
kuřecí steak s bramborem,
kuřecí plátek se zeleným pepřem,
formička na šťouchané brambory,
se zeleným pepřem,
kuřecí maso štouchané brambory,
recepty se zeleným pepřem,
jak se vaří kuřecí steak,
steak s bramborem,
steaková omáčka se zeleným pepřem
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej olivový,
pepř drcený,
sůl,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
sůl,
brambory,
máslo,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (21)
A k mému stylu popisu přípravy jídla: pokud je to všem srozumitelné, o což se snažím, jsem samozřejmě ráda. Ne každý totiž vaří už léta, je tu i spousta zapálených začátečníků. A pokud mají dostatek nadšení a elánu vaření zkoušet, zkoušet, a zase donekonečna zkoušet, je to dobře.
A ke způsobu psaní: vysvětlení je prosté - čeština a práce s ní mě živí a moc mě baví
Ať se ti tu líbí přinejmenším tak jako mě
Jsi nová, tak ti dávám 4.boda do začátku
Navíc není třeba se bát, že kuřecí maso bude vysušené - je krásně šťavnaté.
Tento recept mě naučil syn, který se učí kuchařem, a musím uznat, že fakt nemá chybu. A je to super, jak si teď navzájem předáváme triky.