Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 347 kJ / 3 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,31 g |
| Tuky | 147,08 g |
| Vláknina | 8,70 g |
| Cholesterol | 1,05 g |
| Sodík | 743 mg |
| Sůl | 3,01 g |
| Sacharidy | 398,26 g |
Postup přípravy
Změklé máslo vyšleháme a do něj zašleháváme po lžících pudink a rum. Krok 6: Vychladlý korpus dvakrát lehce dokola nařízneme a pomocí nitě jej překrojíme, jako se krájí knedlíky. Krok 7: Spodní části namažeme krémem, poklademe banánem na plátky. Příklopnou část lehce pokropíme rozmíchaným kakaem v horké vodě. Potřeme jí slabě krémem a přiklopíme.
Skompletovaný korpus pomažeme zbytkem krému, vyrovnáme nerovnosti, uhladíme a dáme stuhnout. Krok 8: Stuhlý korpus si přeměříme nitkou přes celou šíři i s výškou boků, aby jsme věděli, na kolik máme rozválet potahovou hmotu. Krok 9: Hmotu krátce nahřejeme v mikrovlnce a rozvalujeme.
Přeneseme na korpus a opatrně uhlazujeme a rovnáme. Přebytečnou hmotu odřízneme a doupravíme patu dortu. Krok 10: Nabarvíme si hmotu podle potřeb.
Lehce rozválíme, přiložíme obrázek a pomocí špendlíku si propícháním naznačíme rysy. Ty potom nožem vyřežeme. Skládáme přímo na obrázek a když máme obrázek kompletní, přeneseme na dort, který v místě kontaktu s obrázkem lehce navlhčíme. Na kytičku vykrojíme velkou kytkou, límeček ozdobíme, dle možností přichytíme k ručce a umotáváme jednoduché růžičky z rozváleného a přehnutého proužku. Následně je vodou přilepujeme do límce. Krok 11: Doupravíme a ze zbytků hmoty ozdobíme boky (dělala jsem jen barevné puntíky). Také můžeme umotat copánek a tím ozdobit patu dortu.
Zveřejněno 14. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Bartík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OgW
Moje poznámka
Dort Bartík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OgW
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 55 minutami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 1 hodinou
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 1 hodinou
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 2 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 2 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 2 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 3 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 3 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 3 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 4 hodinami
Tématické fráze:
dort bart simpson s postupem,
dort s bártem,
dort s legem,
dort s bartem simpsnem,
dorty s bartem simpsnem,
dorty s legem,
dort s bartem simpsonem,
lego kostka dort postup,
dorty s bartem,
foto dort bart simpson,
dort bart,
dort bárt simpson,
dort se simpsnem,
dorty s bártem simpsonem,
dort kyblík,
dort s puntíky,
adie dorty,
dorty se simpsnem,
dort simpsonovy,
dorty s fotopapirem
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
vejce,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
tresť rumová,
sůl,
máslo,
pudinkový prášek,
kakao hořké,
mléko,
cukr krupice,
rum,
kakao hořké,
voda,
banán,
smartflex velvet,
Komentáře (31)
Jana Remkova:
s tím postupem...moc dobře pamatuji, jak jsem sama začínala a každý návod a postup byl pro mě klíčkem ke konečnému výsledku, takže se i já snažím...třeba to někomu přijde vhod. vkládat sem obrázky jen s křížky do surovin a postupu, mi přijde k ničemu