Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semínkový chléb s medem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 438 kJ /
2 495 kcal
Bílkoviny69,76 g
Tuky48,82 g
Vláknina38,79 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 53 mg
Sůl0,09 g
Sacharidy424,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme kvásek. Z odměřených surovin si odebereme trochu vody, lžíci hladké mouky, lžíci medu, rozdrobíme droždí, zamícháme, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Krok 2: Všechny tři druhy mouky si smícháme dohromady se solí, přidáme kvásek, zbytek medu, vody, olej a zaděláme vláčné těsto, nakonec přidáme semínka a ještě propracujeme. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Krok 3: Pak z těsta vytvarujeme bochánek, z něj vyválíme šišku, kterou vložíme do chlebíčkové formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení. Opět přikryjeme a necháme vykynout, vložíme do předehřáté trouby a zhruba 40 minut pečeme. Chlebík vyklopíme z formy a necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 5. 3. 2012

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Kuchařka Pečeme 100 x jinak, recept je poupravený. V kuchařce se píše, že chleba je vhodný pro orientální jídla nebo s lososem. Je malinko sladší s jemnou chutí a vůní po semínkách.

Chlebíčkovou formu mám o rozměrech 30 x 11,5 o výšce 8 cm, můžeme využít i jiný typ formy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semínkový chléb s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG69

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semínkový chléb s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mG69

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ještě jednou všem děkuji, budu ráda, pokud někdo recept využije:-K

Ta barva střídy na řezu je úžasná!:-O:yes::yes::-p

:-OMoc hezky vypadá.:yes::yes:

:yes: pěkný +1

:yes: pěkný +1

omlouvám se,nějak mě zlobí odesílání komentářů:-8:-)

Povedený chlebíček:-p+5:yes:

Moc pěkný chlebíček:-p+1:yes:

Merylas:opravdu krásný a jistě chutný chlebík, který brzy vyzkouším a tobě dávám Merylas 3.bod:yes:

rebeka::-* Nadi, já špaldovou mouku ještě nevyzkoušela, vím že je ke koupi jak celozrnná tak i bílá, je to druh pšenice. Tak pokud máš celozrnnou tak si myslím, že by použít šla. Ale jak píšu, vyzkoušenou ji osobně nemám.;-)

pěkný chlebík:-K že já si vždycky koupím jiné mouky, než právě na Topkách frčí:-//:-D:-D mám špaldovou.. to by šlo místo grahamové.. čili nikoliv:-8:-?:-D;-)

jarka skrobakova: Jaruško, děkuji za pochvalu:-K Jinak já jsem na zadělání těsta využila robot - hnětací hák.;-)

krááása:-K:-O:-)):yes::yes:+bod, tohle bych nesvedla, nemám DP

Tématické fráze:
semínkový chléb bez mouky, semínkový chleba bez mouky, semínkový chléb, seminkovy chlebicek, droždí s s medem, semínkový chléb recept, recept na semínkový chléb, seminkovy chléb z kvasnic, špaldový semínkový chléb, recept na špaldový semínkový chléb, semínkový chleba, chleb z kvasku s medem, seminkovy chléb bez droždí recepty, semínkový chlb recept, recept na seminkové chlebíčky, špaldový chleba s medem, semínkový chleba recept, chlebové těsto s medem, chleba semínkový bez mouky, chleb zadělany pivem a podmaslim

Suroviny:
mouka hladká, mouka žitná chlebová, mouka grahamová, sůl, olej, med, voda, droždí čerstvé, semínka lněná, slunečnice loupaná, mák

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu