Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 619 kJ / 626 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,68 g |
| Tuky | 9,06 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 102 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 110,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vajce rozšľaháme, osolíme, pridávame múku, vyrobíme klasické rezancové - nudlové cesto. Múky toľko, aby sa cesto dobre spracúvalo, bolo plastické a nelepivé, množstvo sa nedá určiť, vajcia sú rozlične veľké a múka rôzne suchá a savá. Cesto dobre prepracujeme a necháme aspoň 10 min. odstáť pod tanierom, igelitom a pod. Potom na tenko rozvaľkáme, cca 1 mm, vyhýbame sa múčeniu! Ide to, prax robí majstra.
Krok 2: Môžeme použiť strojček na cestoviny.
Krok 3: Vyvaľkané cesto prehneme na polovicu (foto), vykrajujeme kolieska, vykrajovaním sa nám obvod kolieska zlepí. Ak sme cesto múčili, vrstvy sa nám nezlepia, nebudeme mať nafúkancov!
Krok 4: Kolieska sú pekné malé - priemer cca 2-3 cm.
Krok 5: Kolieska smažíme na oleji, otáčame. Počas pečenia sa nafúknu, vnútri sú duté.
Krok 6: Necháme odsať prebytočný olej po osmažení papierovým obrúskom.
Krok 7: Podávame ako vložku do polievky, napr. paradajkovej. Moja stará mama vykrajovala kolieska náprstkom. Boli malinké a chutili nám samotné.
Krok 8: Zvyšok cesta potrháme na menšie kúsky, necháme vysušiť a zavaríme do nejakej do polievky, napr. zeleninovej.
Zveřejněno 5. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nafoukánci do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD50
Moje poznámka
Nafoukánci do polévky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD50
Nejnovější recepty
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 30 minutami
Linecké růžičky
Přidáno před 2 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 3 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké cukroví
jarmila58 před 4 minutami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 21 minutami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 45 minutami
Pracny
xx_nattali_xx před 46 minutami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 47 minutami
Perníčky
xx_nattali_xx před 48 minutami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 1 hodinou
Banánové brownies
Vladula92 před 2 hodinami
Tématické fráze:
recepty placky z nudlového těsta nasucho,
polévka z kančího,
recept na placek do polevky,
placky z nudloveho těsta,
recepty z palacinkového cesta,
nudlové testo na plotne,
zavářky do polévky,
nafoukanec recepty,
sitko na smazeny hrasek,
vložka do polévky,
vlozka do polevky z polohrubé mouky,
vykrajované vložky do polévek
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
olej
Komentáře (30)
Je to taká zabudnutá vec z detstva, na ktorú som si spomenula.
Tak takovyhle rozhodne
nič nepreháňam.. já jsem si fakt nemohla vzpomenout, z jakého je těsta ten smažený hrášek
tak si představ, že také oné na ten hrášek má tchýně.. stoletou starou rezavou věc.. jakési sítko.. prostě na ten hrášek.. super
jááj.. ty jsi vyměnila
magdalenka: dobrá si kuchtička a aj si múdrá... ďakujem..to som nevedela
Toto je normálne rezancové - iba vajce a múka.
vypadá to moc hezky.. ti tvoji namyšlenci