Králík na černém pivě

suslajda Kuchařka: suslajda

Jiné maso 12 názorů

Suroviny

1 králík
150 g špeku
300 ml černého piva (měla jsem krušovice)
3 cibule
1,5 palice českého česneku
3 bobkové listy
1,5 lžičky kmínu
8 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
8 kuliček jalovce
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso prošpikujeme česnekem a špekem, osolíme, okmínujeme. Jestliže nám zbyde špek, tak ho nakrájíme na kostičky a dáme s nakrájenou cibulí do pekáče. Na cibulový základ dáme maso, 1 palici česneku rozkrojíme napůl, přidáme spolu s divokým kořením k masu. Podlijeme 200 ml piva a trochou vlažné vody.

  2. Pekáč přiklopíme a pečeme na 220°C zhruba 1 hodinu, dopékáme bez pokličky za občasného polévání pivem a výpekem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na černém pivě

Tématické fráze: králík na česneku a pivu černý králík králík na puvu králík na černým pivě králík na černým pivu králík na černým pivu kráík na černém pivu kralik napivu králík na česneku a pivě pečený králík na černém pivu králík černy králík pečený na černém pivu pečený králík na černém pivě králíkna černém pivu peceny kralik na pive kralik na cernem pivu a zelenine černý králíci krállík na černém pivu pečený králík černé pivo králíík na pivu

Zapomněl/a jsem heslo