Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Hledáte-li alternativu ke smaženým hranolkům, můžete vyzkoušet pečené máslové hranolky. Jedná se o velmi jednoduchý recept, a když dodržíte postup, vytáhnete z trouby skvělé a lehce křupavé hranolky s jemnou máslovou chutí.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 603 kJ / 383 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,14 g |
| Tuky | 16,70 g |
| Vláknina | 6,60 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 18 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 48,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na ploché a širší hranolky.
Krok 2: Vložíme je do hrnce se studenou vodou a necháme cca půl hodiny louhovat škrob, který obsahují.
Krok 3: Troubu včas zapneme nahřívat na 250 °C.
Krok 4: Vodu slijeme, brambory opláchneme a dobře vysušíme utěrkou. Rozprostřeme na hlubší plech.
Krok 5: Máslo necháme rozpustit a nalijeme na brambory. Promícháme tak, aby se všechny brambory obalily tukem.
Krok 6: Dáme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova asi 30 minut. Během pečení plechem asi třikrát protřeseme.
Krok 7: Zlatavé hranolky osolíme a ihned podáváme.
Zveřejněno 25. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8X6
Moje poznámka
Domácí máslové hranolky - jednoduché, ale nejlepší
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l8X6
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 7 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 7 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 10 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 11 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře pečené s brambory ve vývaru
Kajkajak před 2 hodinami
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 3 hodinami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 4 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 4 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 5 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 5 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 6 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 7 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 8 hodinami
Tématické fráze:
domácí bramborové hranolky z trouby,
domácí bramborové hranolky,
výborné domácí hranolky z trouby,
bramborové hranolky,
hranolky recept,
steakové hranolky recept,
hranolky do trouby,
steakové hranolky,
bramborove hranolky v troube,
domácí smažené hranolky,
hranolky z brambor,
jak udělat křupavé hranolky,
domácí bramborové smažené hranolky v troubě recept,
křupavé hranolky,
hranolky v troubě,
hranolky z trouby,
hranolky z brambor do trouby,
hranolky z brambor v troube,
jak delat domácí hranolky,
výborné domácí hranolky
Suroviny:
brambory,
máslo,
sůl
Komentáře (54)
Všimla jsem si, že řada restauraček už vyrábí svoje vlastní hranolky, začínají je podomácku krájet a péct - nebo i smažit...Tak třeba časem vymizí ty suché, nahnědlé kousky přeškvařených brambor, vydávané za pommes-frites a nahradí je dozlatova upečené plátečky, plné chuti...
No coment - klasické bramborové hranolky nejím a téměř nevyrábím. Za prvé mně nechutnají a za druhé mě odrazuje představa smažení ve vrstvě oleje. Neodsuzuji nikoho, kdo je má v oblibě, to není můj styl. Nakonec spousta lidí, které miluju, proti hranolkům nic nemá, ba naopak. Ovšem pokud máš něco proti máslové chuti, která je základem každé dobré kuchyně, tak o něco přicházíš. Je to každého věc, každopádně na tvoje vysušené kousky brambor bych se pozvat nenechala...
Eliza: Bude to dobrůtka