Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní rajská polévka s řapíkatým celerem

Receptů na rajskou polévku existuje opravdu nespočetné množství a každý má ten svůj vyzkoušený. Doplňte rajskou o řapíkatý celer, její chuť tak bude o dost zajímavější. Řapíkatý celer má navíc spoustu protizánětlivých účinků.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Pajaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 898 kJ /
1 171 kcal
Bílkoviny17,35 g
Tuky60,40 g
Vláknina28,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,08 g
Sůl7,67 g
Sacharidy127,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Krok 2: Cibuli, česnek, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Rozehřejeme olej, zeleninu na něm orestujeme a přidáme sterilovaná rajčata i se šťávou. Krok 4: Zamícháme a minutku necháme propojit chutě. Krok 5: Potom zalijeme vývarem a 20 minut dusíme pod pokličkou. Krok 6: Na závěr polévku rozmixujeme, ochutíme cukrem a vložíme uvařené těstoviny. Ozdobíme nasekanou bazalkou.

TIP: Rady a tipy, jak zatočit s jarní únavou

Zveřejněno 8. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDXG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDXG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Pacesko: Anebo jde i o chutě? Vy jíte zásadně jen to, co je zdraví prospěšný?

Pacesko: :-):-):-)

Jo, řapíkatý zeler má spoustu protizánětlivých účinků. Ale ne když projde varem!!! Už nad 40°C v něm zlikvidujete většinu vitamínů. Nad 60°C zlikvidujete vitamín C. Nad 70°C zlikvidujete ony zmíněné protizánětlivé látky. Nezbude nic, než hafo vlákniny...

:-)<3:yes:pěkný recept a krásné foto :-K

Děkuji za stranky rajskou deti miluji jsou tu uzasne recepty dekuji :yes::yes::yes::yes::yes::-)

:yes::yes::yes:
Super foto a barva, rapikaty celer, hned vyzkousim. Sup bod.

rcp sa mi moooooc líbí, mám ráda všechny polévečky, za super rcp a nádherné foto bodík posílám ráda:-p:-p:-p:-K:-K:-D:-)):yes::yes::yes::yes::yes:

Jééé, to mám ale radost, že se vám polévečka líbí! :-K
Nám taky chutnala. ;-) Moc děkuji za hodnocení, holky :-8

Jakékoliv rajské polévky můžu i pít jen tak po studenu:-8Na rajské ujíždím a tady tahle už jen podle krásné fotky vypadá mňamkovně:-K+10:-p:yes:

Fakt krásné foto!!;-):yes:

rajskáááá to je moje gusto...:yes::-D

Moc pěkné foto:yes:,dala bych si také,:-pdříve jsem neměla rajskou polévku ráda asi kvůli školní jídelně,ale teď mi chutná;-):yes:+1

Pavlí, to víš, polévečky to je naše a ty máš 6.bod:yes:

Krásné foto :yes: A určitě i dobrota.

překrásný servis.. škoda, že nelze čórnout přes sklo:-//:-D;-):-p:yes::yes:

Tématické fráze:
rajčatová polévka s řapíkatým celerem, polévka s řapíkatým celerem, rajská polévka s řapíkatým celerem, rajská polévka s celerem, rajčatová polévka s celerem, rajská s řapikatým celerem, rajská polévka mrkev celer, recepty s řapíkatým celerem, polévka řapíkatý celer rajče, raska polevka s rapikatym, rajska polevka celer, co s řapíkatým celerem, zeleninová polévka s jáhlami a řapíkatým celerem, rajcatova polevka rapikaty celer, rajcatova polevka rapikazy celer, rajčata, mrkev, celer polévka, rajčatová polévka s řapíkatým, polevka rajce celer, rajska polévka foto, rajská polévka s řepíkatým celerem

Suroviny:
rajče sterilované, mrkev, celer řapíkatý, cibule, česnek, vývar zeleninový, olej olivový, sůl, pepř mletý, cukr, těstoviny

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu