Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Dýňová je populární, ale moc dobře chutná i rajčatová nebo cuketová
Zdroj: Top recepty

Polévky z plodové zeleniny jsou jedinečné. Kdo by neznal dýňovou, rajčatovou nebo cuketovou. Když je dobře ochutíme, výsledek bude určitě skvělý. Pracné pasírování polévek nahradil tyčový mixér, takže uvařeno budeme mít snadno a rychle.

Plodová zelenina nám poskytuje další možnosti, jak si pochutnat na polévkách. Abychom získali hladkou konzistenci, pomůže nám tyčový mixér. Polévky dobře ochutíme a můžeme je při podávání ještě dozdobit zelenými natěmi. K dýňové polévce se hodí dýňová semínka.

Dýně a především Hokkaido

Všechny druhy dýní mají pro naši výživu velkou hodnotu. Pomáhají snižovat tlak, mají pozitivní vliv na naše srdce, ledviny a žaludek. Obsahují betakaroten a z minerálů např. draslík a vápník. Dýňová polévka se snadno připravuje z dýně Hokkaido, která se nemusí loupat a má příjemnou sladkou chuť a krásnou barvu. 

Cukety

Cuketová krémová polévka je jednou z možností, jak využít nadúrodu cuket. Je lahodná, rychlá a jednoduchá. Můžeme ji doplnit krutony z pečiva. Cuketa patří do rodiny dýní, proto jsou její vlastnosti obdobné, ale obsahuje jen málo betakarotenu. Pro ty, koho trápí nadváha, je cuketa skvělou potravinou.

Rajčata

Tato plodová zelenina obsahuje vitamíny z řady B, vitamin C a kyselinu listovou, z minerálů především draslík, hořčík, železo a fosfor. Polévky připravujeme z čerstvých nebo konzervovaných rajčat, případně z džusu (100%) a rajského protlaku. Polévka má příjemně sladkou chuť

Papriky a především kapie

Nadrobno nakrájené kapie se velmi dobře hodí do různých "gulášových" polévek. Krásně je zbarví a ochutí. Sladká červená paprika obsahuje významné množství vitaminu C a provitamin A (betakaroten), který se v těle přeměňuje na vitamin A. 

Dýňová polévka z dýně hokkaido

Tento druh dýně je velmi pohodlný na přípravu, proto ho ocení všichni zaneprázdnění. Plod rozkrojíme, pomocí lžíce vydlabeme semínka a měkký vnitřek, pak zbývající části rozkrájíme a využijeme podle potřeby. Následující video nám ukáže, jak připravit výbornou dýňovou polévku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky