Hebká hustá čokoládová poleva
Čokoládovou polevu potřebujeme v kuchyni každou chvíli, proto se hodí mít její přípravu v malíčku. Naučte se s námi lesklou a hebkou domácí polevu, díky které vaše dorty a zákusky budou vypadat dokonale.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 494 kJ / 1 552 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,40 g |
| Tuky | 113,40 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 93 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 107,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
Moje poznámka
Hebká hustá čokoládová poleva
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rElp
Nejnovější recepty
Sachr cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Likér z Ledových kaštanů
Přidáno před 21 hodinami
Medové dortíčky
Přidáno před 22 hodinami
Měkké perníčky s čokoládovou polevou
Přidáno před 22 hodinami
Čokoládové truffle
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka II
iveta.kroul před 10 minutami
Čokoládová granola
Morskykonik před 37 minutami
Cibulačka s vínem
magdalenka před 2 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 2 hodinami
Jablečný linecký koláč
Merylas před 2 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Sima1996 před 2 hodinami
Moravský kváskový chléb
magdalenka před 2 hodinami
Perníčky s dřevěným dekorem II
Moni1703 před 3 hodinami
Trubičky
Eva1mamina před 3 hodinami
Tématické fráze:
čokoládová poleva se smetanou,
cokoladova poleva ze smetany,
cokoladova poleva ze slehacky,
poleva ze šlehačky a čokolády,
nejlepsi cokoladova poleva,
poleva z hořké čokolády,
poleva ze šlehačky,
čokoládová poleva,
tekutá čokoládová poleva,
poleva z cokolady a smetany,
čokoládová poleva z čokolády,
mekka cokoladova poleva,
čokoládová poleva na buchtu,
čokoládová poleva měkká,
poleva ze smetany a cokolady,
čokoládová poleva z hořké čokolády,
ganache poleva,
poleva ze smetany,
cokoladova poleva smetana,
čokoládová poleva tekutá
Suroviny:
smetana ke šlehání,
kakao hořké,
čokoláda hořká
Komentáře (86)
Některé dorty hlavně s měkkým krémem, nebo šlehačkou navrchu, vyžadují jinou polevu, křupavou, tenkou a po zchlazení tuhou. Jde o to, správně si vybrat, jak má dort chutnat, jakou polevu potřebuje. Tuhle polevu dávám hlavně na Sacher, různé řezy, které mají být úhledně nakrájeny a podobně. Křupavé, tenké polevy jsou pro krájení utrpením, ale nedá se nic dělat.
Pokud se ti poleva rozlila do stran, chce to zarovnat korpus do roviny, seříznout případné vyboulení, aby se poleva rozlila rovnoměrně. Na nerovném korpusu bude vždycky neposlušná a utíkat do stran
Nevím, kde je chyba.
Zpočátku se mi zdálo, že jsem něco udělala špatně, konzistence byla hodně řídká, nevěděla jsem, jak dlouho čekat, tak asi po dvou hodinách jsem to tam nalila, mohla jsem možná ještě chvíli počkat, ale v lednici přes noc to ztuhlo nádherně. Není to ta křupavá tvrdá čokoláda, je krásně polotuhá, úplně přesně jak jsem si ji představovala. Díky srettko za recept
můj dortík s Tvojí polevou
Poradila mi na Tebe odkaz Jenny. Má tím polité ty krásné podkovy.
Moc hezky se roztírá a už nevím, co dodat. JE TO SUPR.
p.s. fotěnka by nebyla??