Suroviny
Porce: pre celu rodinu
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 549 kJ / 4 911 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,46 g |
| Tuky | 188,62 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 572 mg |
| Sodík | 864 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 690,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z droždia, štipky cukru a časti mlieka urobiť kvasok.
Krok 2: Otdeliť žltky od bielkov, bielky vyšlahať na hustu penu, 1 žltok odložiť na potretie, 1 žltok rozmiešať vo zvyšnom mlieku.
Krok 3: Z múky, kvasku, oleja, mlieka zo žltkom a bielkoveho snehu vypracovať cesto. Nechať chviľu kysnuť, a medzitym pripraviť krem.
Krok 4: Cesto rozdeliť na 4 časti, každu časť rozvaľkať, natrieť kremom a zvinuť (ja vaľkam dlhy "sliž", krem rozložim po dlžke a opatrne zalepim ako pirohy). Zaviny po dva spliesť, uložiť na pomastený plech, vrch natrieť žltkom.
Krok 5: Upiecť na 180C asi 40-45minut.
Krok 6: Krem: Z mlieka, cukru a pudingov uvariť hustý puding a ešte do horuceho zamiešať margarin. Miešať až kym sa ingrediencie nespoja.
Zveřejněno 14. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Moje poznámka
Pudingový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ywGP
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 3 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 4 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 4 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 13 minutami
Vajíčka z trouby
Sahula před 1 hodinou
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 1 hodinou
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 1 hodinou
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 2 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 2 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 3 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 4 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 5 hodinami
Tématické fráze:
pudinkový závin,
pudinkoš,
závin s pudingem,
pudinkose,
slovenský pudinkoš,
kynuty zavin s pudinkem,
pudingový štrůdl,
pudinkový kynuty závin,
kynutý pudinkový závin,
ozdobný závin,
jak zavinout závin,
pudinkovy zavin kynuty,
televizní recepty - ořechový cop,
recept na pudinkový závin,
slovenský závin,
pudinkoš foto postup,
kynutý závin s pudinkovým krémem,
záviny s pudingem,
pudinkový štrůdl,
recepty na strudl a slovenske strudle
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
cukr krystal,
vejce,
olej,
pudink čokoládový,
mléko,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
tuk hera
Komentáře (18)
t.j. cesto zavinies a zalepis tak, aby ti cesto na tom sve precnievalo (foto c.5). To precnievajuce cesto na sve pomocou prstov ozdobne postlacas. A ked takto upravis vsetky zaviny (foto c.8) tak ich zmotas do tvaru copu (foto c.9)
Je fajn vidět postup, jak to udělat a ne jen obdivovat fotku hotového moučníku. SUPER
ach,jo moja slovenština...