Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant s nádivkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 040 kJ /
249 kcal
Bílkoviny12,98 g
Tuky8,64 g
Vláknina2,15 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 411 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy28,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažanta osolíme a okořeníme. Krok 2: Na nádivku namočíme nakrájený rohlík v mléce rozmíchaném s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme.
Do otvoru pro nádivku vložíme slaninu a nádivku. Krok 3: Pod bažanta dáme máslo a za občasného podlévání pečeme při 200°C nejdříve pod pokličkou, později bez, celkem asi hodinu.

Zveřejněno 25. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8gp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8gp

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tohle bych si dala hnedkaj, ale kde vzít bažanta:-?:-p:-8

Bažanta jsem už taky pekla. Na vánoce s bramborovým salátem je to lahůdka. Hodně jsem ho prošpikovala špekem a pekla jsem ho s kouskem bůčku. Tak peču i králíka (pokud se k němu dostanu). :yes: :yes: + bodík

Tento recept mne nadchnul :yes:. Také jsem chtěla někdy bažanta zkusit a po tomto si snad troufnu;-). A na ty brambory jsem také zírala:-) Takové neznám a byla jsem přesvědčena, že to jsou kolínka :-)..Bodík:yes:+

Ježkovo voči, tak do třetice je mi to teprve jasné:-D, ale že to trvalo:-)) a to je jiná.....;-)

Příloha jsou bramborové špecle prolité šťávou z bažanta - polotovar z Globusu, pouze se uvaří v osolené vodě asi 10 minut, dají se dělat také nasladko.

taky jsem viděla-vidím těstoviny!:-O

Sidero, tak vidíš, jak blbě vidím, cháááá:-D, ale prozraď mi jak jsi je vařila a krájela, že je máš úplně stejný, drobný a vizáží jako kolínka:-? Docela mě to zajímá,Ď;-)

Bažant chce promastit, je opravdu dost suhý, proto jsem do něho dala slaninu, maso je jemnější než kuřecí. Pro Bibinku - to nejsou těstoviny ale brambory ;-), byla jsem líná dělat knedlíky.

Sidero, krásný recept:-!možná bych dala nějaké koření jako na černou zvěř a hlavně nějakej sosík, aby to nebylo suché.
Co teda taky u tebe obdivuju, že dáš k bažantovi s nádivkou těstoviny, to jsem teda čučela:-Ojak vrána a nikdy by mě to nenapadlo. Určitě bych dělala knedlíky a zelí, nebo bramborový salát a podobně. Prostě to každý dělá podle svého, jak má rád a o tom to je:-!Ale stejně ti dávám boda

Když peču bažanta, ještě jej celého obalím v angl. slanině, řekla bych, že má trochu sušší masíčko.
Sidero - tobě patří NEJVĚTŠÍ bodík - neboť jsou zde recepty bez fotky na bažanta, přesto jsi přidala receptík svůj a tak je vidět, že je pro tebe vaření zábavou, ne závodem o body :-!:-!

Jiřko, bažanta aspoň u nás mají v Albertu, ale jen prsa, možná by mohla mít celé kusy Hypernova;-)

Je to rozhodně odvaha. Já bych ho asi nějak předem naložila. Kdysi jsem to dělala jen tak, podobně, jako kuře a zdálo se mi to suché a kyselé. Nedávala jsem nádivnu, takže to bude zase asi jiné. Já bych určitě zkusila nějaké koření na divočinu. Nicméně, patří ti plus za odvahu a napiš, pokud můžeš, jak to chutnalo:-):yes::yes:

Fajnový recept,ale kde vzít bažanta :-((;-(:-D

Tématické fráze:
recepty bažant, pečený bažant s nádivkou, bazant, pečený bažant s nádivkou recept, recept bazant, bažant recept, nádivka k bažantovi, recepty na bažanta, jak se peče bažant, bažant recepty, vareni bazant, kure ala bazant s nadivkou, jak uvařit bažanta, kuře ala bažant, recept na bažanta, recepty-bažant, bažant v nádivce, recepty z bažanta, kralik ala bazant, jak udelat bažanta

Suroviny:
bažant, máslo, slanina, koření na pečené kuře, sůl, kmín celý, rohlík, vejce, mléko, šunka, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu