Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 14 232 kJ / 3 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,48 g |
Tuky | 265,48 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 3,90 g |
Sůl | 9,64 g |
Sacharidy | 37,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Bažanti bývají jen v dobách honů (pomineme-li ty zmrzlé chudinky v marketech). Tohle kuřátko bažanta skvěle zastoupí. Píšu počet porcí pro čtyři, ale hravě ho zvládnou i dva. V Makru jsou ke koupi bažantí stehna bez kůže to je taky žraso.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2012 15:18
čau,já ti něco řeknu ale psss....+1 bodza toho bažanta.
8. 3. 2012 13:37
tomu říkám recept
17. 3. 2011 13:43
Honzo, dnes jsem se pustila do realizace tvého receptu a dopadlo to výborně. Ze surovin, které uvádíš, vzniklo dostatečné množství husté omáčky, pouhým rozmixováním. Omáčka má nádhernou barvu díky použitému vínu.
Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
Poslala jsem obrázky a zasloužený bod.
Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
Poslala jsem obrázky a zasloužený bod.
5. 12. 2010 12:21
Líbila se vtipnost s jakou byl recept napsán,gratuluji autorovi,doufám že to bude i tak skvěle chutnat
1. 3. 2010 08:58
Jane,tak takhle podobně/bez vína/ jsem dělala teď v sobotu zajíce,bylo to výtečné,dávám bodík a ukládám,protože budeme dělat ještě bažanty.
1. 3. 2010 08:38
Jendo.Aloisi, děláš mi chutě
28. 2. 2010 22:39
Hezký a velice vtipně napsaný recept, který vzkouším.
28. 2. 2010 21:40
Máš pravdu kapr je cítit šrotem . Já mám výhodu že dcerky tchán ma rybník a ryby má rád tak jsou kapříci jen jim dát pusu. Šupináčci bríška zlatý a to je pak ryba rybou.
28. 2. 2010 21:20
To máš pravdu, někdo divočinu nemusí, mně tam naopak chybí. On je velký rozdíl v tom, co ten bažant zobe. To samé je u kaprů, když do rybníka soukromníci nasypou ječmen. Kapři samé sádlo, no je to boa. Po této zkušensti nekoupíme kapra dříve, naž na Vánoce ze sádek, až vytráví a to sádlo z nich aspoň částečně zmizí.
28. 2. 2010 21:14
yanull . Občas koupím bažantí stehna a jsou v nich broky to je pravda . Jsou docela dobrá ale je pravda , že někdo divočinu nejí a tak faktem je že Kuřátko nezklame.
28. 2. 2010 21:05
Jane.aloisi, nemám zkušenosti s bažantími chudinkami v marketech, ale zato mám zkušenost s bažanty uměle odchovanými, které pak myslivci vypustí do volného prostoru, aby do nich prali broky jako u Verdunu. Ti bažanti z odchovu nemají pražádnou chuť divočiny, protože jsou krmeni obilím, maso je suché, bílé, proto raději upeču kuře na divoko dle Tvého receptu. + bod
28. 2. 2010 21:03
Supermám podobný recept+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 12 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 2 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 3 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 4 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 4 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 5 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 5 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty z kuřecího masa: Je libo kuře pečené, grilované či v omáčce?
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Další recepty
Tématické fráze: kuře na divoko recept kure na divoko pečený bažant na divoko kuřecí stehna a la bažant kuře na divoko recept kuřecí stehna ala bažant kuřecí stehna na divoko bažantí stehna bažant recept kuře nadivoko kuřecí stehno alá bažant recepty kuře na divoko kuře bažant na víně bažant recepty kuřecí stehna na divoko recept omacka z bazanta pecene kure na divoko kuře jako a la bažant kapr na divoko
Suroviny: kuře, slanina, mrkev, petržel, celer, víno červené, cibule, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, sůl, kmín celý, mouka hladká
Kuře na divoko. Kuře jako bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/833m
12 názorů