Kuře na divoko. Kuře jako bažant

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: cca 1 a 3/4 hodinky 4 porce Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

1-2 kg kuře
150 g slaniny
1 střední mrkev
1 petržel kořenová
1/2 celeru asi velikosti jablka
2 dl červeného vína ( Frankovka , Modrý Portugal a pod. )
1 větší cibule
10 kuliček nového koření
5 bobkových listů
20 kuliček celého pepře
sůl
kmín
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistěte kuře, opláchněte ve studené vodě a osušte. Prošpikujte ho dobrou slaninou a osolte ho uvnitř i z venku a posypte kmínem. Zbylou slaninu nakrájejte na kostičky. Zeleninu očistěte a pokrájejte na drobno.

  2. S veškerým kořením dejte na pekáč a nakonec položte kuře na zeleninu prsy a zvolna pečte. Ke konci pečení otočte a přidejte na výkonu, aby byla dobrá kůrka. Nezapomeňte podlívat vínem. Při pečení polívejte také vypečenou šťávou.

  3. Asi za půldruhé hodiny kuře vyndejte a koření vyhoďte. Zeleninu dejte do síta a protlačte nebo rozmixujte a dejte zase na pekáč. Rozmíchejte s tou šťávou a jestli je málo hustá, tak do ní přidejte trochu hladké mouky.

  4. Kuře naporcujte, vraťte do šťávy a nechte ještě prohřát. Podávejte na talíři s bramborovým knedlíkem, červeným zelím a polijte šťávou z kuřete.

Poznámka

Bažanti bývají jen v dobách honů (pomineme-li ty zmrzlé chudinky v marketech). Tohle kuřátko bažanta skvěle zastoupí. Píšu počet porcí pro čtyři, ale hravě ho zvládnou i dva. V Makru jsou ke koupi bažantí stehna bez kůže to je taky žraso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 321 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na divoko. Kuře jako bažant

  • Eliza Eliza(neregistrovaná)

    čau,já ti něco řeknu ale psss:-!....+1 bod;-)za toho bažanta.:yes:

    Odpovědět

  • Ajalka Ajalka(neregistrovaná)

    :-K tomu říkám recept :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Honzo, dnes jsem se pustila do realizace tvého receptu a dopadlo to výborně. Ze surovin, které uvádíš, vzniklo dostatečné množství husté omáčky, pouhým rozmixováním. Omáčka má nádhernou barvu díky použitému vínu.:-p:yes:
    Zelí jsem sice koupila, ale jako přílohu nepoužila, takhle s bramborovým knedlíkem nám to úplně stačilo.
    Poslala jsem obrázky a zasloužený bod. :-)

    Odpovědět

  • alice222 alice222(neregistrovaný)

    Líbila se vtipnost s jakou byl recept napsán,gratuluji autorovi,doufám že to bude i tak skvěle chutnat:yes::-D:-))

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Jane,tak takhle podobně/bez vína/ jsem dělala teď v sobotu zajíce,bylo to výtečné,dávám bodík:yes: a ukládám,protože budeme dělat ještě bažanty.:-)):-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jendo.Aloisi, děláš mi chutě :-p:-p

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :-K:-KHezký a velice vtipně napsaný recept, který vzkouším.:yes::yes::-)):-))

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    Máš pravdu kapr je cítit šrotem . Já mám výhodu že dcerky tchán ma rybník a ryby má rád tak jsou kapříci jen jim dát pusu. Šupináčci bríška zlatý a to je pak ryba rybou.:-))

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    To máš pravdu, někdo divočinu nemusí, mně tam naopak chybí. On je velký rozdíl v tom, co ten bažant zobe. To samé je u kaprů, když do rybníka soukromníci nasypou ječmen. Kapři samé sádlo, no je to boa.:-S Po této zkušensti nekoupíme kapra dříve, naž na Vánoce ze sádek, až vytráví a to sádlo z nich aspoň částečně zmizí.

    Odpovědět

  • jan.alois jan.alois(autor receptu)

    yanull . Občas koupím bažantí stehna a jsou v nich broky to je pravda . Jsou docela dobrá ale je pravda , že někdo divočinu nejí a tak faktem je že Kuřátko nezklame.

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Jane.aloisi, nemám zkušenosti s bažantími chudinkami v marketech, ale zato mám zkušenost s bažanty uměle odchovanými, které pak myslivci vypustí do volného prostoru, aby do nich prali broky jako u Verdunu.:-(( Ti bažanti z odchovu nemají pražádnou chuť divočiny, protože jsou krmeni obilím, maso je suché, bílé, proto raději upeču kuře na divoko dle Tvého receptu. :-p + bod

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Super:-))mám podobný recept:yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: kuře na divoko recept kure na divoko pečený bažant na divoko kuřecí stehna a la bažant kuře na divoko recept kuřecí stehna ala bažant kuřecí stehna na divoko bažantí stehna kuře nadivoko kuřecí stehno alá bažant bažant recept recepty kuře na divoko kuře bažant na víně omacka z bazanta pecene kure na divoko kuřecí stehna na divoko recept kuře jako a la bažant kapr na divoko kuře ala zajíc

Zapomněl/a jsem heslo