Pampeliškový bramborový salát
Pampelišky je dobré zařadit do svého jídelníčku, protože obsahují mnoho vitamínů i minerálních látek. Z jejich mladých listů, brambor a vajec připravíme výborný jarní salát, který přijde vhod jako lehká večeře nebo příloha.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 693 kJ / 883 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,62 g |
| Tuky | 57,29 g |
| Vláknina | 6,10 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 593 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 48,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listy púpavy namočíme do vlažnej vody na pol hodiny, raz vodu vymeníme. Potom necháme odkvapkať a osušíme, môžeme potrhať na menšie kúsky.
Krok 2: Zemiaky uvaríme, ošúpeme, nakrájame.
Krok 3: Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame.
Krok 4: Horčicu osolíme, vmiešame čierne korenie, prešľahávame s olejom, okyslíme octom a pomaly pridávame vlažnú vodu.
Krok 5: Prelejeme zemiaky a premiešame s citom.
Krok 6: Vmiešame opatrne vajíčka a púpavové listy.
Zveřejněno 25. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
Moje poznámka
Pampeliškový bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vDW8
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 58 minutami
Domácí veka
Přidáno před 13 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 13 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 13 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 14 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 16 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 16 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 19 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 20 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 20 hodinami
Tématické fráze:
pražské poupě,
pražské poupě-recept,
bramborový salát s pampeliškami,
pampeliškovy salat s bramborák,
pražské poupě recept,
pražské poupě jídlo,
co je púpava,
jak udělat dobrý pampeliškový salát,
poupata pampelisky recept,
pražské kuřecí poupě,
recept-pražské poupě,
salát z pampelišek s bramborami
Suroviny:
brambory,
vejce,
listy pampeliškové,
hořčice,
olej,
ocet,
voda,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (28)
Díky za radu ohledně lístků, píšu si to a o víkendu na chalupě vyženu holky na pampelišku
Žižu, lístky oberaj len naozaj mladé, príp. také od stredu rastliny. Puky - poupata horké neboli. A mladé listy - pred namočením som ich neochutnala, tak neviem, či boli horké. V šaláte horké neboli. Manžel jedol prvýkrát a bez problémov, viac mu to chutilo ako rukola.
Přiznám se, že pampeliškový salát jsem vyzkoušela jednou, kdysi dávno. V receptu nikdo neradil, že se mají lístky namočit, takže jsem vše potom vylila na kompost - bylo to moc hořké. Nevím, jestli vyzkouším recept i s těmi bramborami, možná dám jen vajíčko, ale o víkendu určitě zrealizuju
Jo, a moje babička říkala pupava takovému bodláku, když byl mladý, dával se husám
Ale s mierou je určite zdravá.
Jinak salátek