Suroviny
Porce: věnečků cca 50,větrníků cca17-20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 169 kJ / 1 952 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,97 g |
Tuky | 48,75 g |
Vláknina | 5,30 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 764 mg |
Sůl | 2,03 g |
Sacharidy | 297,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu s tukem dáme hřát na plotnu. Až se tuk rozpustí, pomalu přisypeme mouku a vymícháme do hladka (stále na plotně).
Krok 2: Necháme zchladnout, přidáme vejce a prášek do pečiva (umixujeme většími vrtulkami).
Krok 3: Hmotu dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme větrníky.
Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme do zlatova při 180°C cca 10-15 minut. Troubu neotvíráme!!!
Zveřejněno 11. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Větrníky podle tety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz6P
Moje poznámka
Větrníky podle tety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jz6P
Nejnovější recepty
Cuketový koláč se sýrem vhodný i pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Ajvar z paprik
Přidáno před 9 hodinami
Vafle z přebytkového kvásku
Přidáno před 13 hodinami
Řecký salát z okurek
Přidáno před 16 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno 20. 7. 2025 15:37:49
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová kýta na smetaně
jtrecepty před 4 hodinami
Bábovka s termixem
anyge před 5 hodinami
Krupicovo - tvarohové poháry s ovocem
Agness002 před 6 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
Mery53 před 6 hodinami
Americké čokoládové cookies
Theodora před 6 hodinami
Rybíz á la brusinky
Ludmilka Sykorova před 7 hodinami
Letní nudlový salát s arašídovou omáčkou
Simona Maskova před 7 hodinami
Cuketová směs na topinky
Tom_Krupa před 8 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
danusepet před 8 hodinami
Uzená polévka s houbami a krupicovými nudlemi
Jan Nemec před 9 hodinami
Tématické fráze:
náplň do větrníků,
zakusek větrník,
cukroví větrníky,
cukrářská náplň do větrníků,
zákusky větrníky,
zákusek větrník recept,
větrník zákusek,
cukroví větrníky na plechu,
větrníky napln,
náplně do větrníků,
cukrárské větrníky,
cukroví větrník,
větrnik zakusek recept,
jak se dela vetrnik,
recept větrníku zákusek,
větrníky cukroví,
zákusky větrník,
větrníky zákusky,
cukrarsky vetrnik,
cukroví-větrníky
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
vejce,
prášek do pečiva,
tuk 100%,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr,
aroma,
šťáva citronová,
cukr moučkový,
poleva cukrářská
Komentáře (12)
A úplně by mi stačila odpověď "ano, dávám jen 62,5 g".
U rcp, který jsi zmiňovala, mě to 1 máslo nezarazilo asi proto, že poměr surovin byl přibližně stejný, jaký znám.
Já to nevážím, dávám od oka - necelý 1/2 l mléka na 1 pudink a cca 150 - 200 g másla a vůbec krém není tekutý.
-------------------------