Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
V Bavorsku se tento pokrm podává při pivních slavnostech. Jako přílohu zde můžeme dostat čerstvé preclíky a samozřejmě vychlazené pivo. Pro větší pikantnost můžeme jeden camembert nahradit romadurem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 763 kJ / 421 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,58 g |
Tuky | 41,67 g |
Vláknina | 5,45 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 8,45 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 5. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YpA
Moje poznámka
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7YpA
Nejnovější recepty
Arabská čočka se špenátem, paprikami a kořením
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka s vajíčkem a sýrem
Přidáno před 18 hodinami
Škvarková pomazánka s vajíčkem a okurkou
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z matjesů à la losos s koprem
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno 7. 9. 2025 07:11:59
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno 7. 9. 2025 05:02:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvacetiminutový švestkový koláč
TH před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Kveta58 před 1 hodinou
Pro nejmenší - Přesnídávka-jablečné,meruňkové a hruškové pyré
Zdenka8 před 4 hodinami
Květákový mozeček
DvorMar před 5 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
Frana74 před 13 hodinami
Znojemský vepřový závitek
Sahula před 13 hodinami
Kachní játra v sýrovo-česnekovém těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Křidélka v česnekovém těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Křidélka v pivním těstíčku s nivou
Sahula před 14 hodinami
Žampiony v sýrovo-pivním těstíčku
Sahula před 14 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z camembertu,
bavorská pivní pomazánka,
pomazánka s romadurem,
obatzer,
obazter,
pivní speciality,
camembert pomazánka,
pomazánka camembert,
obazter recept,
dobroty z bavorska,
pomazánka z kamembertu,
bavorský pivní sýr,
pomazánka obatzer,
bavorska sýrová pomazánka,
pomazanka z camembert,
pivní pomazánka,
recept na bavorskou pomazanku,
bavorske syrove pomazanky,
sýrová pomazánka obatzter,
sýrová pomazánka s romadůrem
Suroviny:
sýr camembert,
smetana zakysaná,
máslo,
cibule,
pažitka,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl
Komentáře (71)
P.S. pažitku jsem nesehnala, tak jsem dala naťovou cibulku a přidala pivní sýr.. kór vyvoněná teda je
Moc krásná bašta
Tak teď si ho udělám jak má být.
Přidám fotečky, když tak smažu a ukládám do trvalých svých receptů. Jo a drahá polovice si najednou vzpomněla, že fakt, když tam byli jen na pánský jízdě, že něco podobného papkali
Jo ale čerstvé preclíkyjsme měli, to jooooo