Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"

Suroviny 4 porce

250 g vyzrálého sýru typu camembert v pokojové teplotě
70 g změklého másla
2 stonky jarní cibulky
3 lžíce piva
1 lžička mleté papriky
špetka mletého kmínu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sýr vložíme do sekáčku a najemno ho nasekáme. Pokud je v dokonale vyzrálé fázi, postačí ho důkladně rozmačkat vidličkou. Promícháme se změklým máslem tak, až je vytvořena kompaktní hmota.

  2. Přidáme jemně nakrájenou cibulku, pivo, papriku, kmín, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Poznámka od kuchařky

Z mých výstřižků...pravděpodobně sešit pivních receptů - odtud i název...

Komentáře k receptu Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"

  • isindy isindy

    Elizo, hezká pomazánka, ukládám :-):yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za komentáře...:-K Danielko, nebyla jsem tady, nemohla jsem rychle odpovědět, ale sýr typu camembert je třeba i náš český hermelín, jen camembert je nějak víc zrající a krémový - i aromatický.
    Holky, ani já jsem nevěděla, co je obatdza, jen jsem to realizovala podle časopisu. ;-) Je to dobrota, to zase jo...:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak to jsem netušila, že dělám pomazánku s takhle krásným názvem.:-*..:-p:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    toto je nemecka obazda..ako pisem..je to uzasna natierka a na zaklade honzu som si spomenula ze sa robi z camembertu
    http://pearlinberlin.blogspot.com/2008/01/obazda.h...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-p+10:yes:další chutná pomazánka:-*a jak krásně nafocená:-K

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Vše co je se sýrem můžu v neomezeném množství. Foto jako vždy nádherné.;-);-);-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já Eli samozřejmě vůbec nevím, co to je "Obatzda" :-D, ale určitě ti dám plus, vypadá to zajímavě;-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Rádo se stalo.:-8

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Honzo, dekuji za rychlou odpoved. Moc jste mi pomohl. Syr Brie je zde bezne k dostani a je relativne levny. Jeste jednou DIKY :-);-).

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Daniella O.- v Bavorsku se používá Camembert, Brie nebo Romadur,
    někdo dělá Obatzdu s pivem,ale je možné i bez.Pro
    přiblížení Vám zasílám pár odkazů.

    http://www.cheese-france.com/cheese/camembert.htm
    http://www.chefkoch.de/rs/s0/obatzda/Rezepte.html

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Eli, vypada uzasne, jenom nevim, co je to za syr, co uvadis:-8. K jakemu bys ho prirovnala nebo jakou ma chut ??? Dekuji :-K

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    obazdu predavaju v mnichove ako hotovu...a je uzasna...moja skoro najoblubenejsia natierka....nikdy som sa nepozerala na zlozenie a podla tvojho receptu je to celkom lahke...neviem preco si ju neurobim sama...skvele :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: obazda recept obazda pomazánka obazda obadza obadzda sýr obazda německá pomazánka pivni syrova pomazanka recept obazda obatzer pomazánka ze sýra brie sýrová pomazánka pomazánka z brie obadza recept recept na obazdu německá sýrová pomazánka bavorska syrova pomazanka pomazánka z camembertu pomazánka ze sýru brie obazda pomazánka