

Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"
Suroviny 4 porce
- 250 g vyzrálého sýru typu camembert v pokojové teplotě
- 70 g změklého másla
- 2 stonky jarní cibulky
- 3 lžíce piva
- 1 lžička mleté papriky
- špetka mletého kmínu
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
Sýr vložíme do sekáčku a najemno ho nasekáme. Pokud je v dokonale vyzrálé fázi, postačí ho důkladně rozmačkat vidličkou. Promícháme se změklým máslem tak, až je vytvořena kompaktní hmota.
Přidáme jemně nakrájenou cibulku, pivo, papriku, kmín, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Poznámka od kuchařky
Z mých výstřižků...pravděpodobně sešit pivních receptů - odtud i název...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sýrová pomazánka názvu "Obatzda"
-
Elizo, hezká pomazánka, ukládám
-
-
Děkuji za komentáře...
Danielko, nebyla jsem tady, nemohla jsem rychle odpovědět, ale sýr typu camembert je třeba i náš český hermelín, jen camembert je nějak víc zrající a krémový - i aromatický.
Holky, ani já jsem nevěděla, co je obatdza, jen jsem to realizovala podle časopisu.Je to dobrota, to zase jo...
-
Tak to jsem netušila, že dělám pomazánku s takhle krásným názvem.
..
-
toto je nemecka obazda..ako pisem..je to uzasna natierka a na zaklade honzu som si spomenula ze sa robi z camembertu
http://pearlinberlin.blogspot.com/2008/01/obazda.h... -
+10
další chutná pomazánka
a jak krásně nafocená
-
Vše co je se sýrem můžu v neomezeném množství. Foto jako vždy nádherné.
-
Já Eli samozřejmě vůbec nevím, co to je "Obatzda"
, ale určitě ti dám plus, vypadá to zajímavě
-
Rádo se stalo.
-
Honzo, dekuji za rychlou odpoved. Moc jste mi pomohl. Syr Brie je zde bezne k dostani a je relativne levny. Jeste jednou DIKY
.
-
Daniella O.- v Bavorsku se používá Camembert, Brie nebo Romadur,
někdo dělá Obatzdu s pivem,ale je možné i bez.Pro
přiblížení Vám zasílám pár odkazů.
http://www.cheese-france.com/cheese/camembert.htm
http://www.chefkoch.de/rs/s0/obatzda/Rezepte.html -
Eli, vypada uzasne, jenom nevim, co je to za syr, co uvadis
. K jakemu bys ho prirovnala nebo jakou ma chut ??? Dekuji
-
obazdu predavaju v mnichove ako hotovu...a je uzasna...moja skoro najoblubenejsia natierka....nikdy som sa nepozerala na zlozenie a podla tvojho receptu je to celkom lahke...neviem preco si ju neurobim sama...skvele