Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kantonské nudle

Kantonské nudle jsou jedny z nejpopulárnějších filipínských nudlí. Skvěle se hodí ke všem wokovým jídlům s masem, zeleninou i mořskými plody. V tomto receptu jsou doplněny slepičím masem a restovaným zelím.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Liska741 Liska741

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Slepici uvaříme do měkka spolu s bobkovým listem, novým kořením, solí a celou cibulí. Můžeme uvařit v tlakovém hrnci. Krok 2: Zelí nakrájíme na čtverečky 1x1 cm. Uvaříme nudle dle návodu na obale. Krok 3: Měkkou slepici necháme vychladnout a obereme maso. Vývar ponecháme na polévku (nebo zamrazíme). Krok 4: Na pánvi rozpálíme olej a uvařené maso orestujeme. Pokud jsou velké kusy masa, můžeme je pokrájet na menší kousky. Krok 5: Přidáme zelí a asi minutu prohazujeme s masem, aby zelí zůstalo křupavé. Dochutíme sójovou omáčkou, solí a pepřem. Krok 6: Můžeme celou směs smíchat s nudlemi nebo podávat zvlášť.

TIP: Stir-fry, příprava jídla v pánvi wok

Zveřejněno 24. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kantonské nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VRR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kantonské nudle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VRR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

1974andrea: Moc se mi to líbí. Slepici už jsem nevařila 100 let :-)

Recept byl bez fotky, tak jsem se pokusila napravit.;-) Nedělala jsem ze slepice, nýbrž z uvařeného kuřecího prsa a přidala jsem si jidášovo ucho:-p Nudle jsem dala dle stavu špajzky:-D. Nevím teda, zda jsou to opravdu Kantonské nudle, ale dobré to je;-):yes:

já jsem opravdu žádné fotky nepřidávala. Vždycky to zapomenu vyfotit a pak už bych fotila prázdné talíře ... Takže mám bohužel všechny recepty bez fotek. A kantonské nudle podle mého receptu vypadají skutečně jinak, než ty na obrázku. Ale slibuju, že příští chálku už fakt vyfotim. To jsem netušila, že se u mého receptu rozjede taková diskuze, ohledně fotek. Kdybyste raději vařili a né se hádali o pitomostech...
:-O:-O:-O

S prominutím, ale jsem smutná z této diskuze, jste "trapní":-O, myslím tím - níže uvedené příspěvky:no:;-)

Colombo65:ani ja ne, uz jsi zapomel jak jsi tu v ramci vanocni souteze recykloval sve fotky, ktere jsi musel vymazat?

chocolate:
... já jsem Lusindo 79 nebyl z tohoto webu odstaven a nestal jsem se Chocolate, tak neurážej:no::no::no:

Colombo65:neuroza, ze nemuzes podvadet s fotkami jako pri drivejsich soutezich?:-D

chocolate:
... to vím Lusindo 79:-D:-D:-D je to snad jasné podle popisu pod fotkou:-O

absurdný stav... deejay1 pridáva cudzie fotky, ak sa nemýlim. zrejme nezareaguje.

Colombo65:Foto ale nepridavala autorka..

Z dob, kdy se syn učil na kuchaře mám podobné recepty ještě v sešitě receptů. Hodně se tam objevovalo hlávkové zelí, slepičí maso, sojovka. Je čas se na to mrknout. Líbí se mi tvůj recept:-) a vítej na Topreceptech:-K

Čínskou kuchyni vařím ráda :-p:yes:

Podobně znám, jen nedávám sojovku, dobré :-p:yes:
Jéé a ty ses zaregistrovala, včera,tak se tu měj hezky, bacha na topkain, děsná závislost:-D:-D:-D:-K:-K:-K

Tématické fráze:
kantonské nudle, kantonské nudle s kuřecím masem, kantonske nudle recept, katonské nudle, kentonské nudle, kantovské nudle, katonské nudle recept, kantonské maso, kantonské čínské nudle, kantonské, kaltonské nudle s kuřecím masem, kaltonské nudle s kuřecím masem, kaltonske nudle, kantonská kuřecí směs, recept kantonske nudle, kentonské nudle recept, kantorske nudle, recept na kantonske nudle, kantonská směs, recepty kantonske nudle

Suroviny:
slepice, nudle široké, zelí bílé hlávkové, cibule, bobkový list, koření nové koření, omáčka sojová, pepř mletý, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu