Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky s vajíčky, jak je dělají v Cajzově mlejně

Zbyl vám knedlík od oběda a nevíte co s ním? Připravte z něj výborný a rychlý oběd nebo večeři. Opečený s vejci, uzeným bokem a cibulkou rozhodně zasytí a dobře si pochutnáte. Podáváme s kyselou okurkou nebo salátem.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 425 kJ /
1 775 kcal
Bílkoviny117,76 g
Tuky135,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 2,68 g
Sodík 2,73 g
Sůl6,10 g
Sacharidy19,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Knedlíky nakrájíme na kousky velikosti sousta, uzený bok na středně velké kostičky a oloupanou cibuli na tenké proužky (cibuli na čtvrtiny a poté na slabší proužky). Krok 2: Ve velké pánvi rozehřejeme sádlo a kousky knedlíků opečeme dozlatova a dokřupava. Krok 3: Na vedlejší plotýnce opečeme uzený bůček s cibulí dohněda a vše smícháme. Krok 4: Vejce rozklepneme do samostané misky. Vlijeme do středu pánve k horkým knedlíkům, cibuli a uzenému boku. Krok 5: Promícháváme nejdříve bílek tak, aby se spojil se surovinami v pánvi. Krok 6: Po ztuhnutí bílku rychle vmícháme žloutek a pánev odstavíme z plotýnky. Krok 7: Osolíme, opepříme a ihned horké servírujeme s kyselou okurkou nebo sladkokysele ochuceným hlávkovým salátem.

TIP: Jak na knedlíky s vajíčkem

Zveřejněno 31. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PgMz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PgMz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Miluji knedlíky s vejci a toto rozhodně vyzkouším<3:yes::yes::yes:

Knedlíky s vajíčky milujeme. Děláme je když zbydou knedle, ale rozklepnout do nich 10 vajec? To srdce zabolí, při dnešní drahotě. Recept je úžasný a přidávám bodíček:yes::-8

yanull: Souhlasím, vyuzený špek dodá tomuto jídlu báječnou chuť:-p a posílám 10. bod:yes:

Taky je mám moc rád ,ale dát sem knedle s vejci by mně teda ani ve snu nenapadlo. :-D

:-O Tak jsem při čtení Tvého receptu zjistila, že jsem to vařila dosud špatně ;-):-)) Tvůj postup si tisknu a určitě vyzkouším, líbí se mi ty žloutky na samý závěr :yes:

S tím žloutkem ke konci dělávám i při obyčejné smaženici.Je to i pro oko pohlednější:-)Takto připravené knedlíky ve vajíčku bývají i u nás už"moře"let,ale poslední 3 měsíce nebyly:-SDíky za připomenutí:-p+8:yes:

Taky doma dělám, já ale to všechno smažím na jedné pánvičce - dohromady a nakonec dám celá vajíčka, která nechám srazit.
Dřív byly knedlíky s vajíčkem na jídelní lístku skoro v každé hospodě, restauraci, tak se k tomu zase vrací a věřím, že je to brzy vyprodané.:-)

Také jsem dělala párkrát s uzeným masem, ale většinou ho nemám, když třeba zbude knedlík a tak ho osmažím jen s vajíčkem nebo i s nějakou uzeninou:-) Je to rychlovka a moc dobrá:yes::yes::yes:

Takhle je znám už dětství, dělávala je tak moje maminka, to už je ale hodně dávno. Jakýkoliv zeleninový salát k tomu.:-p:-p:yes:

Eliza: Eli :-K, při cenách vajec se divím, že "jen" za 70 Kč ;-), na tomto menu si založil jeden Čech byznys v Americe, uvařil houskové knedlíky, které opekl a spojil s vajíčky a oči jako puky měli Amíci, nevěda ani, co to mají za dobrotu v dlaních, místo hamburgeru a Tobě za krásný recept a moji oblíbenou krmi posílám 4. bodík :yes:;-):-p:-K
P.S. Já jako základ na osmažení k sádlu přidávám voňavý vyuzený špek a to také velká dobrota jest :-p:-)

Tak takhle dělám knedlíky s vajíčky (a něčím uzeným) už pár desítek let.

Super;-);-);-):-K

BILKOVAI: V Praze se podobný recept začal objevovat coby hit v denních meníčkách různých restaurací, ale pod 70,-Kč nejde, naopak. A má úspěch, je vyprodaný...

Tématické fráze:
knedlik s vajíčkem, knedlík s vajíčkem recept, knedla s vajíčkem, knedlíky s vajíčkem, houskový knedlík s vajíčkem, knedlíky s vajíčkem recept, knedle s vajíčkem, knedlíky s vajíčky, recepty na knedlíky s vajíčkem, recept knedlík s vajíčkem, knedlíky s vajíčkem videorecept, recept na knedlíky s vajíčkem, když zbude knedlik, houskové knedlíky s vajíčkem, knedlík s vajíčkem a uzeným, knedlíky z vajíčkem, knedlíky s vajíčkem a uzenym, knedlíky s vajíčkem na slaniné, richli obed, recept knedlíky s vajíčkem

Suroviny:
knedlík houskový, bok uzený, cibule, vejce, sádlo, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu