Kuře na paprice
Velmi jednoduchá úprava kuřecího nebo slepičího masa, kterou zvládne i naprostý začátečník. Kuřecí maso je zdrojem zinku a zvyšuje imunitu. Obzvláště v dětském jídelníčku je naprosto nepostradatelné.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 335 kJ / 1 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 116,09 g |
| Tuky | 69,67 g |
| Vláknina | 6,93 g |
| Cholesterol | 396 mg |
| Sodík | 339 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 43,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa nebo kuřecí stehenní maso (které je šťavnatější) nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a orestujeme ji do lehce zlatavé barvy.
Krok 3: Odstavíme, vmícháme sladkou papriku, kterou necháme velmi krátce zpěnit, jen asi 5 sekund.
Krok 4: Poté přidáme nakrájené maso, osolíme a opět na zdroji tepla krátce opečeme, aby se maso zatáhlo.
Krok 5: Podlijeme horkým vývarem a necháme asi 20-25 minut dusit (podle druhu masa a velikosti).
Krok 6: Pak můžeme omáčku přecedit, ale taky nemusíme.
Krok 7: Nakonec omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě a do omáčky přidáme smetanu. Znovu dobře pozvolna provaříme. Pokud jsme omáčku přecedili, ke konci přípravy přidáme maso. Konzistenci případně upravíme přidáním vývaru, mouku nebo jíšku přidáme v množství podle toho, kolik chceme omáčky.
Zveřejněno 3. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EYn
Moje poznámka
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3EYn
Nejnovější recepty
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 5 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 6 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 7 hodinami
Pistáciová vosí hnízda s matchou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 27 minutami
Košíčky Izidor
zvon23 před 3 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 3 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 3 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 5 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 5 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 8 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 8 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 8 hodinami
Tématické fráze:
kuře na paprice od zdeňka pohlreicha,
kuře na paprice pohlreich,
recept na kuře na paprice,
pohlreich kuře na paprice,
top recepty kuře na paprice,
kure na paprice,
kuře na paprice top recepty,
kure na papryce,
kuře na paprice top recept,
recepty kuře na paprice,
kure na paprice recept,
zdeněk pohlreich kuře na paprice,
kuře na paprice podle pohlreicha,
recept kure na paprice,
kuře na paprice zdeněk pohlreich,
top recept na kuře na na paprice,
kuře na paprice pohlreich videorecept,
kuře na paprice se smetanou,
kuřeci prsa na paprice,
kuře na paprice top
Suroviny:
máslo,
cibule,
paprika sušená sladká,
prsa kuřecí,
sůl,
vývar kuřecí,
smetana na vaření,
jíška
Komentáře (34)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Klasický pokrm "kuře na paprice" se připravuje tak, že kuřecí maso je v drobnějších kouscích a je přímo v paprikové omáčce, je její součástí. Autorčin recept je v tomto správně. Přidané fotografie, kde ke smetanovo-paprikové omáčce je přidaný kus pečeného či jinak podobně upraveného kuřete (viz celá stehna), nejsou "kuře na smetaně", ale spíše "kuře s paprikovou omáčkou".
Pokud má server Toprecepty sloužit i začínajícím kuchařkám a kuchařům, neměly by se zde vyskytovat zavádějící názvy jídel a jejich receptů.