Kuřecí proužky v popcornovém obalu, s uzenou vůní podle Pohlreicha

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

3 kuřecí prsa
25 g slaného popcornu
85 g strouhanky
50 g hladké mouky
2 vejce
sůl
pepř
1 lžička uzené papriky
špetka chilli (nemusí být)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na dlouhé úzké proužky.

  2. Popcorn smícháme se strouhankou, uzenou paprikou a kdo chce, přidá i špetku chilli.

  3. Vše mixujeme, až se popcorn rozpadne na malé kousky.

  4. Vejce si rozšleháme se špetkou soli, do mouky vmícháme trošku pepře.

  5. Proužky masa lehce osolíme a každý kousek obalíme v ochucené mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v popcornovo-strouhankové směsi.

  6. Obalené kousky necháme chvilku odležet a pak zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.

  7. Výborně chutnají s bramborovou kaší a zeleným salátem.

Poznámka

V receptu je uvedeno, že popcorn se má rozmixovat v klasickém mixéru. To vůbec nešlo, zato se dobře osvědčil tyčový mixér :o)

V receptu Z.Pohlreich k proužkům doporučuje dip ze zakysané smetany:

200 ml zakysané smetany smícháme se šťávou z půlky limety, lehce osolíme a vmícháme hrst čerstvých lístků koriandru.

Zdroj: magazín Albert

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí proužky v popcornovém obalu, s uzenou vůní podle Pohlreicha

Tématické fráze: minestrone podle pohlreicha gratinované brambory podle pohlreicha kuřecí prsa podle pohlreicha kuřecí řízečky v lupínkách bramborová kaše podle pohlreicha recepty pohlreicha řízečky podle pohlreicha kureci prsa od pohlreicha obal na popkorn bramborák podle pohlreicha kuřecí popkorn recepty s uzenou paprikou polraich a uzená roláda bramborová kaše recept pohlreich sýrová roláda podle pohlreicha bramborová kaše recept polraich kuřecí prsa podle polereich kuřecí prsa obalené v zakysané smetaně a lupínkách pohlreich minestrone

Zapomněl/a jsem heslo