Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 220 kJ / 6 028 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,73 g |
| Tuky | 291,06 g |
| Vláknina | 10,70 g |
| Cholesterol | 1,66 g |
| Sodík | 5,14 g |
| Sůl | 0,44 g |
| Sacharidy | 779,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, máslo, vejce, žloutky a med ušleháme nad parou do zhoustnutí (asi 10 min).
Krok 2: Vmícháme mouku se sodou, nejdříve háky, pak vařečkou.
Krok 3: Přímo na pečícím papíře odvážíme půlku těsta = 320 g
Krok 4: Přes rozstříhnutý mikrotenový sáček rozválíme na velikost plechu. Pracujeme poměrně rychle, čím víc je těsto chladnější, tím hůř se vyvaluje. Tlustší kousky krajů můžeme seříznout a těstem nastavit chybějící část plátu.
Krok 5: Pláty po jednom upečeme při 180°C/8-10min. Hotové skládáme na sebe na rovnou plochu.
Krok 6: Cukr na krém zkaramelizujeme. Vlijeme mléko se žloutky a pudinkem a za stálého míchání rozvaříme. V ještě teplém krému rozpustíme máslo a pak krém necháme trochu vychladnout.
Krok 7: Lžící ho naneseme na oba pláty a ty položíme na sebe.
Krok 8: Povrch posypeme kakaem nebo Grankem a medovník necháme provlhnout do druhého dne. Okrojíme okraje, úhledně nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 17. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Moje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Nejnovější recepty
Vanilkové pralinky
Přidáno před 2 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 5 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 6 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Sýrová pomazánka podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční oplatky
Přidáno 17. 12. 2025 13:26:45
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboráky
jahodp před 29 minutami
Zapečené vepřové plátky
jahodp před 32 minutami
Kilimandžáro
jahodp před 37 minutami
BeBe střecha
jahodp před 39 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
jahodp před 42 minutami
Vídeňské brambory
poirotka před 1 hodinou
Nepečené Lotus kuličky
Mich4el před 2 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
ZoeRumpikova před 4 hodinami
Kokosovo-pomerančové crinkles sušenky
veronika_straka před 4 hodinami
Těsto na pizzu
Filomenka před 4 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
nejlepší medovník na plech,
medovník,
náplň do medovníku,
recept na medovnik,
medovník na plech,
medovnik cena,
medovník prodej,
medovník nápln,
recept medovník,
cena medovníku,
předpis na medovník,
prodej medovníku,
náplň medovník,
medovník s pudinkem,
krém do medovníku,
medovník recepty,
krém na medovník,
medovník předpis,
recepty na medovník
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
med,
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr krystal,
mléko,
žloutek,
pudink vanilkový,
máslo
Komentáře (33)
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba!
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!