

Barevné podzimní bramboráčky
Suroviny 4 porce
- 6 brambor
- 6 stroužků česneku
- trochu mléka
- 2 vejce
- 10 lžic polohrubé mouky
- 1 střední syrová červená řepa
- 1/4 malé dýně hokaido
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup přípravy receptu
Syrové brambory nastrouháme, zalijeme mlékem, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, koření, vejce, zahustíme moukou.
Rozdělíme do dvou misek: do první přidáme nastrouhanou syrovou červenou řepu a do druhé přidáme nastrouhanou syrovou dýni hokaido. Smažíme malé placičky, podáváme se zeleninovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Barevné podzimní bramboráčky
-
Jee, zajímavý tip na použití dýně a řepy, zkusím to udělat, oboje máme doma
Hlavně hoodně zeleniny k tomu
-
My do bramboráku mouku a mléko nedáváme a jenom 1 vejce. Jsou daleko "lehčí" a křupavější.
-
-
Tak nejdřív jsem se lekla, že někoho napadlo přibarvit bramboráčky potravinářským barvivem a fakt jsem se tedy lekla
ale po přečtení ingrediencí jsem si oddychla. vypadá to pěkně a variantu s červenou řepou určitě vyzkouším
-
medmic: Musím přiznat inspiraci receptem:
http://www.toprecepty.cz/recept/28915-kral-v-rozpacich/, myslím, že bude skvělý, určitě ho také zkusím.
Ty dýňové variace vznikají, protože máme nadúrodu dýní a zkoušíme, co dobrého z nich lze udělat -
Prima nápad.
-
sunny.sofi: určitě zkusím, jsme doma dost řepoví :)
-
medmic: bramboráčky jsou malinko sladší, podle mne možná lepší než klasické
Ta dýně není tolik znát na chuti.
Díky za bodík -
Má ta řepa vliv i na chuť nebo je jen jako "barvivo"
+ za nápad