Liptovská pomazánka
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední večeři. Na čerstvém chlebu ji doplníme pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 218 kJ / 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,13 g |
Tuky | 68,41 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 656 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Moje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Nejnovější recepty
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 10 minutami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 51 minutami
Dalgona sušenky
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 19 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno 8. 7. 2025 08:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční chlebíček
radekdolezal033 před 3 hodinami
Hovězí plátky na tymiánu
ZboSy před 3 hodinami
Vařená brokolice s česnekovo-bylinkovou omáčkou
brtna před 10 hodinami
Hamburská vepřová kýta
Zlatnice před 11 hodinami
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
stefi.f47 před 12 hodinami
Cuketový perník
Markeeta před 12 hodinami
Bramborové vafle
Leontinka73 před 14 hodinami
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 15 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 15 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová pomazánka kluci v akci,
pomazánka z ančoviček,
ančovičky recept,
vajíčková pomazánka kluci v akci,
liptavska pomazanka,
ančovičky pomazánka,
recept na liptovskou pomazánku,
ančovičky recepty,
pomazánka liptauer,
recepty z ančoviček,
pomazánky z ančoviček,
kluci v akci tvarohová pomazánka,
liptavská pomazánka recept,
liptovskapomazanka,
pomazanka z tvarohu,
pomazánka s fenyklem,
pomazankaliptovska,
pomazánka ančovičky,
pomazánka s ančovičky,
liptonská pomazánka
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
okurky sterilované,
kapary,
ančovičky v oleji,
hořčice plnotučná,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pažitka
Komentáře (32)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
pozri, čo som našla:
Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.
Všem vám děkuju za milé komenáře
Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.
K receptu nejsou žádné komentáře.