Liptovská pomazánka
Základem této pomazánky jsou netradiční suroviny. Výrazná chuť ančoviček a kapar se snoubí s jemnou chutí tvarohu. Hodí se jak na sváteční jednohubky, tak i na všední večeři. Na čerstvém chlebu ji doplníme pažitkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 218 kJ / 769 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,13 g |
Tuky | 68,41 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 168 mg |
Sodík | 656 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Moje poznámka
Liptovská pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/E1W4
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 6 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 12 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vafle
Leontinka73 před 1 hodinou
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 3 hodinami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 3 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 4 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 5 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 5 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 6 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 6 hodinami
Tématické fráze:
tvarohová pomazánka kluci v akci,
pomazánka z ančoviček,
ančovičky recept,
vajíčková pomazánka kluci v akci,
liptavska pomazanka,
ančovičky pomazánka,
recept na liptovskou pomazánku,
ančovičky recepty,
pomazánka liptauer,
recepty z ančoviček,
pomazánky z ančoviček,
kluci v akci tvarohová pomazánka,
liptavská pomazánka recept,
liptovskapomazanka,
pomazanka z tvarohu,
pomazánka s fenyklem,
pomazankaliptovska,
pomazánka ančovičky,
pomazánka s ančovičky,
liptonská pomazánka
Suroviny:
tvaroh plnotučný,
máslo,
okurky sterilované,
kapary,
ančovičky v oleji,
hořčice plnotučná,
kmín drcený,
paprika sušená sladká,
sůl,
pažitka
Komentáře (32)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
pozri, čo som našla:
Liptauer je nemecký názov pre bryndzovú pomazánku, pôvodne zrejme označoval čistú bryndzu dovážanú do Viedne z Liptova - po nemecky Liptau. Najväčšiu popularitu má v Rakúsku, najmä v jeho východnej časti, kde je bežne dostupný v obchodoch, či ako stolová lahôdka podávaná s chlebom k vínu a pivu. Liptauer je vlastne slovenský šmirkáš, alebo pod oficiálnym menom známa bryndzová pomazánka, ktorá obsahuje bryndzu, nakrájanú cibuľu, červenú papriku a maslo. Pravý šmirkáš má mať naoranžovatelý vzhľad a mierne štipľavú chuť. Dnešný rakúsky Liptauer sa postupne vzďaluje od pôvodnej receptúry, kedže sa vyrába z kravského mlieka a sú do neho pridávané rôzne "nové" prísady ako tuniak apod.
Všem vám děkuju za milé komenáře
Chcela by som mať také krásne fotky ako ty...možno keď budem veľká.