Postup přípravy
Zveřejněno 30. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Diviznový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYkA
Moje poznámka
Diviznový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mYkA
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 6 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 23 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 47 minutami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 47 minutami
Koprová polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Bublanina
veronika812 před 2 hodinami
Kuřecí řízek s Nivou a jarní cibulkou
Zazie před 2 hodinami
Růžičky s tvarohovou náplní
olleg před 2 hodinami
Domácí chléb bez hnětení
boomgo před 3 hodinami
Tyrolské Gröstle
Fitulka před 3 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
jana 5051 před 4 hodinami
Cuketová krémová polévka
Boxiska před 4 hodinami
Tématické fráze:
sirup z květů divizny,
diviznový olej,
diviznovy liker,
divizna v cukru,
likér z divizny,
syrup z divizny,
výroba diviznového sirupu,
divizna likér,
jak konzervovat sirup,
divizna-sirup,
diviznovy syrup,
sirub zdivizny,
sirup zdivizny,
diviznivy sirup,
diviznový likér recept,
diviznový květ,
diviznasirup,
kvet divizny sirup,
divizna v medu,
sirup kvasí
Suroviny:
květy divizny,
cukr,
Komentáře (14)
Diviznu jsem taky naložila.
Ale zpět k sirupu. Po druhém zcezení plním sirup do čistě vymytých a vysušených skleněných láhví 0,2-0,5 litru. Neprovádím žádnou konzervaci navíc, ani chemickou ani vařením. Díky vysoké koncentraci cukru se sirup ani po roce a půl nezkazil. Ale nesmí se upíjet z hrdla a naplivat do něj potápěče, vždy na lžičku. Používá se při nachlazení, onemocnění průdušek, úporném kašli. Dospělí užívají 3x denně 1 polévkovou lžíci, děti 3x denně 1 čajovou lžičku, případně podle chuti i do čaje a pod.
Pro zajímavost trochu čísel o výtěžnosti.
0,5 litru mého sirupu váží 660g, celkem 6,5 litru sirupu
výroba sirupu
sklenice č.1 obsah 3400g zcezeno 2180g odpad 1220g
sklenice č.2 obsah 3370g zcezeno 2200g odpad 1150g
z odpadu:
1150+1220=1370g + 1 litr vodky = 1,6 litru likéru
Já sice mám jiný postup na sirup, ale i tak se musí dávat bacha