Tatranské kotlety
Přestože kotleta patří mezi nejlibovější části vepřového masa, dá se připravit tak, aby nebyla suchá. Plátky masa pokladené anglickou slaninou a šunkou, zalité lečem a smetanou a nakonec pokryté vrstvou strouhaného sýra budou po upečení křehké a šťavnaté.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 226 kJ / 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,70 g |
Tuky | 34,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 172 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,25 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.
Krok 2: Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky a lžíci leča.
Krok 3: Takto připravené kotlety urovnáme na pekáč, posypeme sýrem, zalijeme smetanou a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme do změknutí masa, zhruba 60 minut.
Krok 4: Můžeme podávat s brambory nebo bramborovou kaší.
Zveřejněno 4. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Moje poznámka
Tatranské kotlety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/58VB
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 4 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 56 minutami
Buchta z cukety
Martina101 před 1 hodinou
Vepřové na houbách
radbastim před 1 hodinou
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 1 hodinou
Těstovinový salát
Elen0766 před 1 hodinou
Nejlepší špenát
mafinka888 před 2 hodinami
Citrónová Babeta z DP
Myskamk před 2 hodinami
Nivová omáčka
PetrM před 3 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
MartinaDolakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Eva z HK před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kotlety,
recept na kotlety,
recepty kotlety,
tatranský plátek,
kotleta recept,
recepty s kotlety,
tatranský řízek,
tatranský vepřový plátek,
recept kotlety,
luxusní kotlety,
kotlety recept,
kotleta recepty,
tatranska krkovicka,
tatranske platky,
tatranská vepřová kotleta,
tatranské maso,
recepty s kotletama,
tatranská krkovice,
kotlety,
tatranský vepřový kotlet
Suroviny:
kotleta,
slanina anglická,
šunka,
lečo,
sýr strouhaný,
smetana,
sůl,
pepř
Komentáře (33)
Ale recept zní zajímavě.