Křupavé karbanátky s houbami a brokolicí

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Mleté maso 7 názorů

Suroviny

500 g mletého masa
brokolice
1 červená cibule
6 krémových žampionů
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
himálajská sůl
bílý pepř
Na smažení:
olej z vlašských ořechů
Na obalení:
kukuřičná strouhanka speciál se sladkou paprikou
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozebereme brokolici na růžičky, omyjeme a dáme vařit na 5 minut. Brokolici pak scedíme a dáme do studené vody. Poté ji najemno nakrájíme.

  2. Mezitím dáme do mísy mleté maso, brokolici, houby, drobně nakrájené, dále přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, vajíčka, mouku, sůl a pepř. Celé vše promícháme, uděláme placičky a odložíme na talířek.

  3. Kukuřičnou strouhanku, ve které budeme karbanátky obalovat, nasypeme zvlášť do mísy nebo na talíř, ne celou, jen podle potřeby.

  4. Karbanátky lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji z vlašských ořechů z obou stran do zlatova. Hotové karbanátky dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.

Poznámka

Tyto karbanátky jsem sice dělala poprvé, jsou moc dobré, vláčné a díky této kukuřičné strouhance křupavé. A olej jsem zvolila z vlašských ořechů protože není tak těžký jako klasický olej. Všem jídlo doporučuji. Ke karbanátkům jsem zvolila bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 48 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavé karbanátky s houbami a brokolicí

  • magdalenka magdalenka

    MiskaM: Nikto nespochybňuje, že karbanátky mali dobrú chuť. Len sa viacerí pozastavujeme na tom, že si ho použila na smaženie - blahodarné účinky tohto oleja na ľudský organizmus sa teplom zničili.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    Simona Skolakova: jak jsem psala casinu. Dávám ho spíše do salátů ale zkusila jsme ho dát na smažení a byl :yes:

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    casino: dávám ho normálně do salátů ale zkusila jsem ho dát na smažení a bylo to dobrý. ;-) tak nevím co máte.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Simona Skolakova: no je to jako smažit na jojobovém. Zahřátím ztrácí chuť i účinky. Je to plýtvání.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Taky mi zajímal ten olej,ale dočetla jsem se,že se na něm dá i smažit,ale upřednostňuje se ve studené kuchyni.;-)

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Vlašský olej: Jeho lahodná chuť je vhodná zejména do sladkých jídel a do zeleninových salátů. Je však nutné dbát zásady, že tento olej se využívá pouze za studena, zahříváním by se zničily všechny v něm obsažené vitamíny.

    Odpovědět

  • casino casino

    "Na smažení:Olej z vlašských ořechů"
    No, to jako myslíte vážně, he:-?:-O8-(;-(

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo