Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová polévka s mlékem

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 167 kJ /
518 kcal
Bílkoviny13,30 g
Tuky36,07 g
Vláknina25,40 g
Cholesterol 5 mg
Sodík 612 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy22,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme olej, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme ji a zasypeme moukou, usmažíme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme asi litrem studené vody, rozmícháme a přivedeme k varu. Krok 2: Pak přidáme na kostičky nakrájený celer, bramboru, přidáme sůl, masox, pepř a troujúhelníček sýru, mléko a muškátová oříšek. Krok 3: Polévkou občas zamícháme, aby se nám nepřichytila u dna a vaříme dokud není celer s bramborami měkký. Krok 4: Nakonec dochutíme podle chuti, přidáme majoránku a petrželku.

Zveřejněno 17. 2. 2011

Poznámka autorky ivulinka

Zase jedna výborná polévka z knížky 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně, jen s malinkými změnami.

Na přání dcery jsem k polévce na másle opekla na kolečka nakrájený rohlík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpjg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lpjg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá :-p polévka, určitě jsem nevařila naposledy:yes::-K

nechápu, že se stále v kuchařkách objevují recepty, kde se do polévky dává masox a tavený sýr. Celerovou polévku stačí udělat z mladého celeru, kousku kyselého jablka. Polévku umixovat a vmíchat sýr lučinu. Proč to patlat masoxem a potlačit originální zeleninovou chuť???

veronickaa 27. 2. 2013 10:51
Je suprova vrele doporucuji sice jsem ji trosku pozmnenila diky memu synkovy jsem ji rozmiXovala ale i tak je z ni uuuzasnej brokolicovej krem:-p:-*

Zdenka1:Zdenicko:-K,dekuji:-)

Polévečku jsem uvařila, vyfotila a snědla:-p. Bodíček jsem udělila, fotku přiložila a co zbývá ? Pochválit jednoduchý, levný a výborný recept:-p:yes:, což tímto činím:-):yes:

Také vyzkouším, vypadá nádherně.:-K:-p

Lepšiu polievku som dávno nejedla:-K:yes::yes:

Opravdu moc výborná :-)

:-p:yes: mňam:yes::-K

:-8Krásné fotky k dobré mňamce:-pa další plusík navrch+9:yes:

Krásná fotka :yes::yes:

Ivo,díky.:-K:-K

Pajasko, pak ho tam nedávej tolik a dodej třeba mrkví nebo bramborami. Osobně si myslím, že petržel je aromatičtější daleko víc.
Až zkusíš, tak dej vědět jak jsi byla s ní spokojená.
A hrnek je na polévku.

Tématické fráze:
celerová polévka, celerová polévka s mrkví, celerová polévka recept, recept na celerovou polévku, nejlepší celerová polévka, recept celerova polevka, zahraniční polévky, celerová polévka s mlíkem, celerová plévka, recepty polévky, recept na celerovou na polévku, polevka s mlekem, polevka celerova, polévky recepty, recept s mlíkem, celerová polévka recepty, krémová celerová polévka s kokosovym mlekem, celerovka od babicky polevka, levné recepty celerová polévka, celerová polévka krémová s mlékem

Suroviny:
celer, cibulka, olej, brambory, mouka hladká, mléko, ořech muškátový, sýr tavený, sůl, pepř, masox, majoránka, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu