Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí šťavnatý pekáček

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 132 kJ /
748 kcal
Bílkoviny29,21 g
Tuky45,79 g
Vláknina13,07 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,32 g
Sůl3,00 g
Sacharidy50,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme si troubu na rozehřátí. Krok 2: Pokud jsou brambory hezké, opláchneme je a nakrájíme i se slupkou na čtvrtky. Papriku nakrájíme na silnější proužky, rajče na kostky, bok na kostičky, česnek na plátky a cibuli na tenké půlněsíčky. Krok 3: Do pekáčku na trochu rozehřátého oleje dáme osmahnout bok, až začne trošku růžovět, přidáme cibuli s česnekem a chvilku, cca 4 minuty, restujeme. Krok 4: Stáhneme z ohně, přidáme pokrájenou papriku, rajče,podlijeme 1,5 dl horké vody, promícháme a na tuto směs položíme opláchnutá a osolená stehna. Krok 5: Mezi ně zatlačíme čtvrtky brambor, vše ještě zlehka potřeme olejem, posypeme kmínem a brambory mírně poprášíme solí. Krok 6: Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a odkryté pečeme na poloviční výkon (já mám plynovou troubu) 25 minut. Poté zesílíme na 3/4 výkon a dopečeme do zlatavé barvy. Krok 7: Při dopékání 1-2 krát stehýnka přelijeme vypečenou šťávou.

Zveřejněno 12. 9. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Uzeninu můžeme použít libovolnou, dle stavu ledničky-anglická, gazdovská slanina, nebo pikantnější klobáska, prostě to, co zrovna máme. Můžeme přidat i hříbky, pokud je máme. Maso můžeme použít i vepřové, nejlépe se hodí cca dva cm silné nenaklepané plátky krkovice. V tom případě pekáček přikryjeme vhodným poklopem, nebo alobalem, pečeme zhruba 35 minut a odkryté dopečeme na barvičku asi tak 15 minut. Záleží na druhu trouby.

Tato příprava je nenáročná a hotové jídlo je velice chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí šťavnatý pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yqv2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí šťavnatý pekáček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yqv2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes jsem vyzkoušela, VYNIKAJÍCÍ! Všichni se olizovali! <3:-):yes:

kir_petra: Moc mě potěšilo,že jsi vyzkoušela můj recept a že jste si všichni pochutnali:-*Děkuji:-K

Elynečko,děkuji,že jsi po 3letech recept oživila přidáním hezké fotky;-):-K

Za milé a hezké komentíky i přidělené bodíky všem moc děkuji:-K:-K:-)

Vypadá to výborně :-)) to musí být lahůdka, určitě vyzkouším :-8:-K:yes:

to je prostě úžasné:-D:yes: ve všem:-p

jojo, šecičko dohromady...a pak ty chutě:-p..hmmmm a ty šťávičky:-p ..hmmm a ta vůně:-p:yes:
taky to takhle dělám a nejlepčí na tom jsou ty bandůrky...nasáklé těma chutěma a vůněma, ježiš:-O a mám šecky pohárky v pozoru:-D

takové recepty jsou nejlepší, všechno do jednoho pekáče, šup s tím do trouby a hurá na jinou zábavu :-8 úspěch je vždy zaručen a jídla je dost:-)):yes::yes::yes: ukládám a o víkendu uděláme díky;-)

Děkuji za zájem a hezké komentáře,které mi vždy udělají radost:-*:-K:-K

:-p:yes: moc pěkné:-K

Hmmm,hned bych si dala.Asi v sobotu udělám a bodík posílám...

Moc hezký recept!;-)

Aničko, vaření z jednoho hrnce je bezva. Suroviny nemají chybu a kuřátku máme doma moc rádi. Posílám 17. bodík a chválím foto :yes::-K

:-Kkuřátko jako malované...:yes::yes:

Hmm,tak to bude dobrůtka:-p:yes:

Aničko, spousta zeleniny ovoněné česnekovým bokem s kuřátkem, dobrota:yes:

opravdu šťavnatý pekáček:yes::yes:+14

Pipre,Myško-děkuji:-K:-)

:-K;-) Aničko, ty moje zlatá kočičko, krása na talíři to je a mne reflex Pavlův už už zase funguje;-):yes:

Vypadá to bezvadně:yes:

jarka skrobakova:Jaruško,co blázníš:-O já se nezlobím:-*:-K
Všem moc velké díky za milé a hezké veršovánky:-)):yes:komentíky i hodnocení:-K:-K
Je to opravdu jednoduchá dobrota a hlavně,dá se různě obměňovat a vždy to chutná:-p;-)

Aničko, dneska bylo k obědu něco hóóódně podobného, jen místo kmínu jsem posypala kuře bazalkou a na něj jsem dala plátky Hermelínu, jen tak roztavit a moc jsme si pochutnali, máš jasnej 12.bod:yes:

Šťavnatá dobrota:yes::yes:

vypadán to skvěle:-p

Já chci taky;-( Kuřátko mám moc ráda a obzvlášť tak pěkně vypečené, jak to Tvoje. Wow:-p:-*:yes:

.... Anči, mé chutě tančííííí :-D:-D:-D
Velmi krásně provedené "obyčejné" kuře - nádherně naservírováno a nafoceno za dokonalého světla - takže SUPER ;-);-);-):-K

Tak to můžu takýýý :-D;-):-p:yes:

Další pěkná dobrota a foto taky krásné:-p:yes:

Tématické fráze:
šťavnatý kuřecí plátek z trouby, kuřecí pekáček, rychlý kuřecí pekáček, kuřecí plátky z trouby, šťavnaté kuře z jednoho pekáče, kureci platky do trouby, kuřecí plátky v troubě, kuřecí plátek z trouby, pečené šťavnaté kuře recepty, kuřeci z jednoho pekáčku, kureci do trouby, kuřecí stehna z jednoho pekáčku, kureci ctvrtky v jednom pekaci, kuřecí maso z jednoho pekáče, krkovice a kuřecí stehna dohromady, kureci z pekácku, šťavnatý kuřecí, kuřecí stehna v pekačku, kureci ctvrtky s. cesnekem anglickou a bramborem, jak udělat štavnaté kuřecí stehna

Suroviny:
stehno kuřecí, bok česnekový, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, rajče, brambory, zázvor mletý, sůl, kmín celý, čerstvé bylinky, olej

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu