Vdolky
Pod pojmem vdolky si asi většina z nás představí smažené kynuté těsto s povidly a tvarohem. Nicméně vdolky podle našeho receptu jsou jiné, slané. Pečené bochánky můžete využít jako přílohu k polévkám, například gulášové nebo dršťkové.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 737 kJ / 4 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,66 g |
Tuky | 229,29 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 312 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 385,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 14. 11. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Moje poznámka
Vdolky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zvB5
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 17 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 19 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 19 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 19 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 1 hodinou
Polévka s vločkami
Kajkajak před 2 hodinami
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 3 hodinami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 3 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 4 hodinami
Kopřivový špenát
radekfiala před 6 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 6 hodinami
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 9 hodinami
Pečené krůtí stehno s cibulí
Radka61 před 17 hodinami
Milionová polévka našich babiček
ZuzkaBob před 17 hodinami
Tématické fráze:
vdolky,
vdolky s mákem,
vdolky recept,
vdolky jednoduché,
recept na vdolky,
slané vdolky,
recept na vdolky slané s mákem,
vdolky do trouby,
slane vdolky recept,
vdolky s mákem recept,
vdolky k čočce,
vdolky bez kynutí,
slané vdolky k polévce,
vdolky k mrkvi,
vdolek,
recept na slané vdolky,
vdolky recept jednoduché,
vdolky z trouby,
recept vdolky,
sypánky
Suroviny:
mouka hladká,
olej,
mléko,
droždí,
cukr,
vejce,
sůl,
mák
Komentáře (52)
Někdo se tu ptal, proč kostka droždí, když na půl kg mouky se dává kostky půl. To je sice pravda, ale do kynutých věcí, jako jsou buchty, vdolky, nebo houskové knedlíky či vánočka dávám také kostku celou (na půl kg mouky), ono to je pak víc nakynuté a oprvdu to chuťově není znát.
Ještě jedna poznámečka. Mám dvě děti a ty o vdolky jako takové (bochánky) dvakrát nestojí, zato když s nich zapletu housky, tak se po nich jen zapráší
Je mi líto, že vdolky nevyšly tak, jak by měly, ale bohužel Vám neporadím, mě se to ještě nestalo. Možná by poradily některé zkušenější kuchařky.
Dělám podobně, místo oleje dávám máslo. Dovolila jsem si přidat fotku a dávám bodík
pepře-zkuste
Děkuji za dobré hodnocení vdolečků. Taky je máme moc rádi.