Řezy amoniové
Amoniové řezy jsou tradiční řezy s nadýchanými pláty, které krásně změknou díky lahodnému máslovému krému. Jejich jemná chuť a vláčnost z nich dělají oblíbenou pochoutku nejen o Vánocích.
Suroviny pro 1 kus
1 moučník ze 4 plechů těsta
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 549 kJ / 7 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 147,25 g |
Tuky | 342,18 g |
Vláknina | 22,50 g |
Cholesterol | 1,22 g |
Sodík | 911 mg |
Sůl | 2,14 g |
Sacharidy | 956,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 200 °C, horkovzduch na 180 °C.
Krok 2: Všechny suroviny spojíme v těsto. Dlouho vypadá jako drobenka, ale nakonec se spojí.
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl tence rozválíme na pečicím papíru do velikosti plechu. Těsto pečením nabyde.
Krok 4: Postupně plechy vkládáme do vyhřáté trouby a každý pečeme asi 8 minut, jen co těsto začne růžovět.
Krok 5: Z mléka uvaříme pudink, zakryjeme ho folií a necháme vychladnout.
Krok 6: Na krém ušleháme máslo s cukrem do pěny. Pak přidáváme postupně pudink (vše by mělo mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí) a nakonec dochutíme rumem.
Krok 7: Moučník sestavíme tak, že první placku potřeme krémem, na ní položíme druhou placku, kterou pomažeme rybízovou marmeládou. Třetí placku opět potřeme krémem a navrch položíme čtvrtou placku.
Krok 8: Řezy zakryjeme papírem, na něj dáme plech a zatížíme. Dáme do lednice do druhého dne uležet.
Krok 9: Druhý den uděláme polevu. Cukr prosejeme a vše umícháme do hladké polevy.
Krok 10: Polevu natřeme na řezy. Můžeme je dále zdobit, např. injekční stříkačkou naplněnou marmeládou děláme proužky asi 5 cm od sebe a vidličkou mramorujeme.
Zveřejněno 16. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy amoniové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvN9
Moje poznámka
Řezy amoniové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xvN9
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 39 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 41 minutami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 3 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 4 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 5 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 7 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 7 hodinami
Tématické fráze:
řezy s amoniem,
cukrářské kvasnice,
cukrářské amonium,
cukrářské droždí amonium recept,
cukrářské droždí amonium,
řezy z cukrářského droždí,
cukrářské droždí,
amonium recepty,
amonium,
řezy s cukrářským droždím,
amoniove cukrovi,
cukrářské droždí amonia,
řezy z cukrářských kvasnic,
cukrářské řezy,
amonium řezy,
amonium cukrářské droždí použití,
cukrářské droždí amonium recepty,
klášterské řezy,
cukrářské droždí recepty,
pečivo s amoniem
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
tuk,
vejce,
mléko,
amonium,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
máslo,
rum,
bílek,
voda,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová
Komentáře (24)
Dobré by bylo popsat přípravu krému, nejen napsat suroviny.
Jaky je prosim pekne rozdil mezi vasim amoniem a kypricim praskem do peciva??? ... DEKUJI!