Pikantní "dvojhubky" s grilovanou paprikou a ančovičkou

Danca Kuchařka: Danca

Grilování 4 názory

Suroviny

4 červené kapie
1 palice česneku
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř
100 g másla
celozrnné rohlíky nebo bagety
zelená petrželka
klobása chorizo
ančovičky (řezy)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do alobalu, aby se nespálil).

  2. Potom zeleninu vložíme do mikrotenového sáčku a necháme chvíli zapařit.

  3. Z jedné půlky česneku vyloupneme měkké stroužky, rozetřeme je s trochou soli a smícháme se změklým máslem.

  4. Papriky sloupneme, nakrájíme na proužky a dáme do mísy.

  5. Přidáme lžíci olivového oleje a osolíme.

  6. Chorizo nakrájíme na plátky a opečeme na grilu dokřupava, stejně tak nakrájené rohlíky či bagety.

  7. Opečenou klobásu přidáme do paprikové směsi, přidáme nakrájenou zelenou petrželku a promícháme.

  8. Opečené plátky rohlíků potřeme česnekovým máslem, poklademe paprikovou směsí a navrch položíme ančovičku.

  9. Zbylé stroužky grilovaného česneku můžeme přikusovat...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 45 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní "dvojhubky" s grilovanou paprikou a ančovičkou

Tématické fráze: masove koule s ancovickou slané dvojhubky rychlé dvojhubky řez ančovičkou tipy na dvojhubky