Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 153 kJ / 5 534 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 77,88 g | 
| Tuky | 284,79 g | 
| Vláknina | 7,60 g | 
| Cholesterol | 1,83 g | 
| Sodík | 696 mg | 
| Sůl | 1,85 g | 
| Sacharidy | 661,02 g | 
Postup přípravy
Formu vymažeme, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto a upečeme. Po upečení necháme zchladnout, vyklopíme a rozkrojíme na 3 díly. Krok 2: Spodní placku potřeme marmeládou, krémem číslo 1., položíme druhou placku, potřeme je marmeládou a zase krémem č.1 a položíme třetí placku. Krok 3: Pudingovým krémem potřeme půllitr ze všech stran, bílým krémem pěnu, rovněž ze všech stran. Nakonec kakaovým krémem ozdobíme celý dort (zdobičkou). Krok 4: Krém č.1: Salko si uvaříme dopředu, aby bylo studené. Vaří se na mírné teplotě asi 2 hodiny, ponořené celé ve vodě, aby zkaramelizovalo. Nyní šleháme 2 másla a postupně do nich zašleháváme Salko. Krok 5: Kakaový krém: krém ze Salka, lžíce kakaa. Trochu krému se Salka si dáme stranou do misky a přimícháme do něj lžíci kakaa. Krok 6: Bílý krém: bílek s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Pokud se vám bude zdát řídký, přidejte ještě trochu cukru. Pak necháme zchladnout a lehce do toho zašleháme máslo (postupně). Krok 7: Pudingový krém: uvaříme puding a necháme vychladit. Pak šleháme máslo s moučkovým cukrem a postupně zašleháváme vychlazený puding. Nakonec trochu přibarvíme Bretonem, abychom docílili žluté barvy.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Dort "Pivo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzj
Moje poznámka
					
				
Dort "Pivo"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lzj
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 25 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 26 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 30 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pivní dort, 
						
						
							dortformy, 
						
						
							dort půllitr, 
						
						
							dortformy.cz, 
						
						
							krém ze salka, 
						
						
							dort půlitr, 
						
						
							dort pivní pullitr, 
						
						
							dort-pivo, 
						
						
							dort z piv, 
						
						
							dort sud, 
						
						
							jak uvařit pivo, 
						
						
							dort s pivem, 
						
						
							dort pullitr sladky, 
						
						
							slaný dort pullitr, 
						
						
							dort ze salka, 
						
						
							slaný dort pulitr piva, 
						
						
							dort z koupeného korpusu, 
						
						
							dort sud s pivem, 
						
						
							slaný dort pulitr, 
						
						
							recepty na pivo
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							jahodová marmeláda, 
						
						
							bílek, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							máslo, 
						
						
							pudink vanilkový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							cukr krupice, 
						
						
							máslo, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (10)