Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 437 kJ / 1 539 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,56 g |
Tuky | 128,65 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 443 mg |
Sodík | 406 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 23,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřový bok nakrájíme na kostky asi 2 cm, dáme do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Když se tuk začíná škvařit, osolíme, dáme celý pepř, bobkové listy a jablko nakrájené na čtvrtky. Necháme škvařit tak dlouho, až se ze zbytků masa udělají zlatavé škvarečky.
Krok 2: Necháme lehce vychladnout a scedíme sádlo, odstraníme kuličky pepře a zbytky z jablka a škvarky na jemno nasekáme - já jsem použila ruční mixer a škvarky rozmixovala, do nich přimíchat trochu odlitého sádla.
Krok 3: Cibuli, vajíčko a okurku také na jemno usekáme - já jsem nastrouhala a cibuli nakrájela na jemno a přidáme ke škvarkům, promícháme, doladíme solí, pepřem a přidáme pažitku nadrobno pokrájenou a jdeme mazat jakékoliv pečivo, nejlepší je chleba, můžeme ozdobit podle svého.
Zveřejněno 8. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorská škvarková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VOQ
Moje poznámka
Bavorská škvarková pomazánka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3VOQ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 6 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 4 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 5 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
škvarková pomazánka pohlreich,
nejlepší škvarková pomazánka,
škvarková pomazánka,
škvarková pomazánka nejlepší recept,
škvarková pomazánka s jablky,
škvarky v sádle pomazánka,
škvarková pomazánka s jablkem,
babiččina škvarková pomazánka,
skvarkova pomazanka kuchar vi,
pomazánka ze sádla,
bavorské sadlo,
škvarková pomazánka recept,
škvarková pomazánka od pohlreicha,
recept na skvarkovou pomazanku,
vynikajici skvarkova pomazanka,
škvarková pomazánka z bůčku,
nejlepší škvarková pomazánka,
škvarková pivní pomazánka,
recepty- škvarková pomázánka,
skvarky z bůčku
Suroviny:
bok vepřový,
vejce,
jablko,
bobkový list,
okurky sterilované,
cibule,
pepř celý,
pepř mletý,
sůl,
hořčice kremžská,
pažitka
Komentáře (16)
Jani Remková, víš u nás i poslední živočichář přešel zcela na rostlinou a tak ani to prasátko za tak v dnešní době fantastickou cenu nekoupím. Děvčata mám obavy, že díky těm "nahoře" nebudou muset tyto stránky zmizet z aktualit a nebudou se nazývat - jak jsme kdysi vařívali....no fuj Dano