Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Bramborové knedlíky patří mezi nejoblíbenější přílohy v české kuchyni. Skvěle doplňují omáčky, pečené maso i dušené zelí. Vyzkoušejte tyto, do kterých je navíc přidána nať lahůdkové cibule a knedlíky jsou tím pádem krásně barevné.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 241 kJ / 1 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 41,64 g |
Tuky | 10,45 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 164 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 416,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velký hrnec naplníme do ¾ horkou vodou, osolíme a přivedeme k varu.
Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno a v kastrůlku na sádle osmažíme do zlatavé barvy.
Krok 3: Do větší mísy na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme oloupané brambory, přidáme sůl a mouku promíchanou se solamylem.
Krok 4: Dále přidáme vejce, osmaženou cibuli i s tukem, zelenou nať lahůdkové cibule, smažený hrášek a vše v míse navlhčenou rukou důkladně prohněteme.
Krok 5: Těsto vyklopíme na čistou kuchyňskou linku, rozdělíme na poloviny a z každé vytvoříme větší váleček.
Krok 6: Takto připravené knedlíky vložíme do vroucí vody, stáhneme plamen na minimum a za občasného podebrání knedlíků ode dna vaříme 30 minut.
Krok 7: Po této době jeden knedlík vytáhneme na prkýnko nebo talíř, ostrým nožem v polovině překrojíme a přesvědčíme se, je-li knedlík uvařený (nesmí být uprostřed mazlavý). Jestli ne, dáme nazpět do hrnce a cca 5 minutek dovaříme, v opačném případě opatrně z hrnce vytáhneme i druhý knedlík.
Krok 8: Krájíme, nejlépe silnější nití, na širší plátky a podáváme jako přílohu k masu se šťávou, nebo se zelím.
Zveřejněno 24. 10. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6gz
Moje poznámka
Bramborové knedlíky zase jinak a opět chutně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j6gz
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 12 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 13 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 8 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 9 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 10 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 11 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 12 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 13 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
oplovka před 14 hodinami
Ostružinové poháry
Alena445 před 15 hodinami
Tématické fráze:
bramborove knedlíky s hruškami,
bramborove knedliky jinak,
bramborové knedlíky od babičky,
bramborovy knedlik jinak,
smažený bramborový knedlík,
bramborový knedlík smažený,
bramborové knedlíky vaněk,
bramorový knedlíky,
bramborové knedlíky plněné hruskami,
bramborove pl,
bramborove knedliky trochu jinak,
bramborové knedlíky,
bramorový knedlík recept,
knedlíky s hruškami,
bramborové knedlíky s hruškama,
top bramborové knedlíky se švestkami,
sypká směs bramborové knedlíky,
nokový knedlík,
bramborové knedlíky podle vaňka,
bramborové knedlíky recept
Suroviny:
brambory,
solamyl,
mouka hrubá,
sůl,
sůl,
sádlo,
cibule,
cibule lahůdková,
hrášek smažený,
vejce
Komentáře (34)
Jardo,v páře vařívám jen kynuté ovocné knedlíky.Bramborové mě ještě nenapadly a může to být docela príma.Mě tady u těchto vařených ve vodě vadí to"oslizlé"nokové(rudé)
S tím octem jsem to zkoušela už kdysi dávno-jak do těsta,tak do vody,ale nijak mě to neoslovilo a po zkoušce dělávám opět bez octa.
Všem za hezké komentíky i bodíky děkuji