

Opět zelko tentokrát s plněným bůčkem
Suroviny 4-6 porcí
- asi 1 kg bůčku
- náplň:
- 30 g čabajky
- 20 g tvrdého sýru
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 1 žampion
- 1 stroužek česneku
- trochu majoránky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- muškátový oříšek
- 1 kávová lžička plnotučné hořčice
- trochu mléka
- do pekáčku:
- půlka menší cibule
- 30 g másla
- kmín na posypání masa
- hrubozrnná sůl
Postup přípravy receptu
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky.
Potom přidáme rohlík, prolisovaný česnek, vajíčko, drcený kmín, muškátový ořech, hořčici, sůl a pepř a trochu majoránky a vše smícháme a naplníme bůček.
Konec bůčku sešijeme, dáme do pekáčku, ve kterém je půlka cibule a trochu másla, podlijeme 1 dcl vody a posolíme hrubozrnnou solí. Dáme péct na 3,5 hodiny na 170°C.
Poznámka od kuchařky
Knedle i zelí je na ,,vepřo, knedlo, zelko´´.
Maso se musí rozpadat, proto pečeme tak dlouho na malou teplotu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Opět zelko tentokrát s plněným bůčkem
-
krásný bůček - mňam
-
pěkný bůčíček
-
ralbyk:
-
máš pravdu já to změnim
-
krásná dietka
moc hezký bůčinek
já teda nevím, ale ta poslední fotka by měla být jako hlavní..tam je krásně na řezu vidět ta plňka
jinak ode mě máš bod -
-
No tomu říkám teda žrádlo, moc vypečený a povedený kousek
-
-
Pěkná nádivka do mého milovaného bůčku
-
škoda že jsem už po obědě hned bych to vymenil na to pecene kure