"Hadi"
Hady z bramborového těsta - jídlo našeho dětství, si můžeme podle receptu připravit sami. Podáváme je nakrájené, posypané skořicí a cukrem a přelité rozpuštěným máslem a přitom můžeme zavzpomínat na prázdniny, strávené u babičky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 517 kJ / 601 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,68 g |
| Tuky | 19,06 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 549 mg |
| Sůl | 1,37 g |
| Sacharidy | 83,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem očistíme a uvaříme brambory ve slupce.
Krok 2: Včas nahřejeme troubu na 200 °C.
Krok 3: Brambory oloupeme a nastrouháme do misky. Přidáme vejce, olej, sůl, prášek do pečiva, zamícháme a dohustíme moukou. Mouku nemusíme vážit, přisypáváme od oka, až je těsto dostatečně husté a nelepí.
Krok 4: Těsto, podsypané dětskou krupičkou, na vále rozválíme na plát asi půl centimetru vysoký. Potřeme rozpuštěným sádlem a hustě zasypeme dětskou krupičkou. Smotáme jako roládu, kterou přeneseme na plech a svineme jako hada, nebo cik-cak (jak je na fotkách).
Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200 °C cca 20-30 minut.
Krok 6: Upečeného hada nakrájíme, posypeme cukrem, mletou skořicí a přelijeme sádlem (nebo máslem).
Zveřejněno 17. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
Moje poznámka
"Hadi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MWnm
Nejnovější recepty
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 13 hodinami
Červená rybí polévka
Přidáno před 13 hodinami
Hrášková rybí polévka a kapří hranolky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s krabí pomazánkou
Přidáno před 14 hodinami
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 41 minutami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 2 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 3 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 9 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
MarcelaH. před 9 hodinami
Květákové placičky
Valis před 10 hodinami
Rajská omáčka od maminky
Viktorka :) před 11 hodinami
Pečené kuře
Kajkajak před 12 hodinami
Dušená rýže
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
laciné recepty,
těsto na hady,
jak uvařit hada,
hadi recept,
pokrm z hada,
laciná jídla,
recept na hada,
hadi,
had recept,
recept hadi,
bramborovi hadi,
recept na hady,
recept had,
hadi recepty,
hadi z těsta,
laciné letní recepty,
jak upect hada,
jidlo z hada,
recepty z hada,
had recepty
Suroviny:
brambory,
vejce,
mouka hrubá,
olej,
sůl,
prášek do pečiva,
krupice dětská,
sádlo,
cukr moučkový,
skořice mletá,
sádlo
Komentáře (31)
Recept je jinak věnován uživatelce registrované, která si láme hlavu nad tím jaký recept má, aspoň jednou týdně vložit, když z těch obyčejných surovin to nejde
děkuji
Nofři.. super