Římští hadi

clupmi Kuchař: clupmi

6 porcí Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

500 g vepřové maso
kuřecí játra
cibule
pepř
sůl
mletá paprika
kečup
hořčice
sójová omáčka
burské oříšky
červená paprika
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na tenké nudličky - tak, aby se uděli ti hadi, cibuli nakrájíme na půlměsíčky, vše dáme do misky, osolíme, opepříme, dáme mletou papriku, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, nakrájenou papriku na nudličky, necháme marinovat nejlépe přes noc.

  2. Na pánvi nejprve opečeme kuřecí játra s pepřem, po opečení dáme bokem a přidáme k nim oříšky - později přisypeme již do připraveného pokrmu jen na prohřátí.

  3. Na pánev dáme trochu oleje a marinovanou směs. Opékáme, až bude maso akorát, poté přidáme kuřecí játra s oříšky. Před dohotovením vezmeme opět kečup a řádně prolejeme, vznikne taková super kašička, velmi příjemné nejlépe asi k hranolkům.

Poznámka

Je ještě druhá verze - ostřejší tam se přidává ještě česnek a klobása. Těch kuřecích jater cca 1/4 sáčku mražených.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Římští hadi

  • petdoly petdoly

    to vypadá skvěle, mňam :-8 takové věci já můžu, bodík letí a až budu mít doma všechny suroviny tak určitě vyzkouším :yes::-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    krok: nezdá se mi těch ingrediencí tak hodně..;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    krok::-D:-Dkdyby jsi vyzkoušel, tak by jsi se olizoval až za ušima i s babičkou:-D:-D

    Odpovědět

  • krok krok(neregistrovaný)

    příliš mnoho ingrediencí, které dokonale zabijí chuť masa..babička by řekla "patlanina":-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    eva hubova: Evi, mi by vůbec nevadil ostrý kečup!! Krásné fotky;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    eva hubova: Evi, děkuji za fotečky!!!:-K Jsem rád, že to chlapům také chutnalo. Recept vymyslela dcera podle jídla, které jedli v jedné restauraci. :yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Kečup jsem omylem dala ostrý, tak to bylo trochu ostřejší, ale chlapi si pochvalovali:-p:-p:yes:5

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Jana Remkova: Toho kečupu tolik, aby vzniklo dostatek šťávičky ve vztahu k tomu ostatnímu - pevnému, a aby bylo ty bramborové hranolky v čem namáčet. No prostě takové to "ňamnáníčko". :-D
    p.s. Prohlížel jsem si fotky ze srazu VIP v Olomouci a velice mně mrzí, že jsem se nezúčastnil. :-O

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tohle bude dobrota jistá, Remková už je jak hlísta.. ta jen hranol z kedlubny:-8:-D:-D ale my, co vůli nemáme, tak si bříška "nacpáme":-D:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    clupmi: no dobrá, ale kolik toho kečupu?:-D Já používám to, co je k dostání. Nejedli bychom nic, kdybychom měli pořád uvažovat co je a není zdravé. Jak to tak vidím, jsme na žebříčku hanby co do kvality jídla v celém světě. Ale proč se tedy tolik nezdravých výrobků vyrábí? Jak píšeš, na něco umřít musíme;-)

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Jana Remkova: Prolít hrdlem raději něco ostřejšího. Já vím, nyní jsou kečupy trochu na pranýři, ale na něco umřít musíme. :-))Jedl jsem to v sobotu u dcery a fakt jsem si moc pochutnal. :yes: Když si to uděláš, tak přidej, prosím, fotku. Dík. :-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    clupmi, to bude super dobrota, hmm:-p. Jen je trochu matoucí, aspoň pro mne tato věta.."Před dohotovením vezmeme opět kečup a řádně prolejeme"... Prolejeme hrdlem, nebo přidáme do omáčky?:-D:-D:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hadí maso římštíhadi hadí maso recept hadi z vepřového masa římský hadi kuřecí hadi hadi vepřový hadi římský had kečupy na pranyři hadi maso recepty recept římský hady recept jak připravit hada recept hadi kureci maso hadí vepřové maso hady z vepřového masa jedle hadi římská babička maso k hranolkum peceny had recept