Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušená kapusta

Tradiční jídlo, které v sobě spojuje jednoduchost, výživnost a výraznou chuť. Jemně podušené listy kapusty, ochucené česnekem, kmínem, nebo slaninou tvoří skvělou přílohu k masu, ale obstojí i jako samostatný lehký oběd.

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 974 kJ /
1 428 kcal
Bílkoviny19,25 g
Tuky126,70 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,61 g
Sůl6,00 g
Sacharidy42,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapustu rozkrájíme na menší kousky a dáme uvařit do měkka. Krok 2: Necháme vychladnout a odstraníme přebytečnou vodu (zmáčkneme v ruce). Krok 3: Pomeleme na mlýnku na maso a dáme do hrnce ve kterém jsme si na troše oleje osmažili nadrobno nakrájenou anglickou slaninu. Krok 4: Okořeníme. Dobře promícháme, podle potřeby podlijeme trochou vody a za stálého míchání dusíme asi 15 minut. Nezahušťujeme.

TIP: Oblíbené recepty z kapusty

Zveřejněno 3. 8. 2009

Poznámka autorky aja.g

Kapustu vařím v tlakovém hrnci asi 10-12 minut. Podávám s brambory a párkem nebo uzeným masem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr66

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušená kapusta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yr66

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc dobrá také s plátkem uzeného. 😊

Kapustu vařím často, máme ji rádi. :-)

Kapustu vařím podobně, jen ne v tlakáči. A nemelu, máme rádi kousky. Taky nezahušťuju, jen přidám jemně nastrouhaný brambor. A s uzeným je moc dobrá. Přidala jsem foto. :-K

Tak já ještě do hotové a ochucené kapusty přidávám prolisovaný česnek.Je to chuťově velmi dobré!

Kapusta je dobrá v jakekoliv úpravě.Tisíc lidí,tisíc chutí.

pavelk:Pavle, to není trampské cigáro, ale mini klobásky z Polska a jsou moc dobré a hlavně masové:yes:

dzj:a kolik lidí, tolik chutí ;-):yes:

zasadne nemelu a nevarim,drobne nakrajenou kapustu rovnou dusim, osmazenou slaninu pridavam az ke konci, jinak " zabiji" typickou kapustovou chut. Ale proti gustu, zadny disputat, jak rikaval Babinsky.

Zrovna dnes chci tuto kapustu uvařit,ale se sekanou,která nám k ni chutná. Jen mě udivuje to trampské gigáro,které vypadá skvěle.To,co se prodává u nás nejde sníst s chutí.

jo, jo, je to dobrůtka a zdravá...:yes:

Recept dělám prakticky stejně, jen určitě nevařím v tlakáči, za těch 12 minut je uvařená i v normálním hrnci, jinak je to výborný a rychlý recept(taky sice nemelu, ale když to chutná, co by ne) - pokud nemám slaninu, kořením špetkou květu. Jinak :-p:yes:

Protože to tak máme rádi :-))

proč to melete na kaši ? :-(

Tématické fráze:
dušená kapusta, kapusta dušená, kapusta, kapusta dušená recept, kapusta recept, recepty z kapusty, kapusta dušená s bramborem, recept na dušenou kapustu, dusena kapusta recept, jak uvařit kapustu, kapusta recepty, dušená kapusta recepty, recept na kapustu, recept dušená kapusta, recept kapusta, jak se vaří kapusta, dušená kapusta s bramborem, recepty dušená kapusta, recepty kapusta, co uvařit z kapusty

Suroviny:
kapusta, slanina anglická, olej, pepř mletý, sůl česneková

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu