Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušenky z celozrnné mouky, karobu a medu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 317 kJ /
2 227 kcal
Bílkoviny39,34 g
Tuky29,57 g
Vláknina33,59 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy434,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme, uděláme těsto, které dobře promícháme a dáme na 2 hodiny do chladu. Krok 2: Poté vytvoříme malé kuličky, které rukou zploštíme, vložíme do nich jednu celou malou mandličku (nebo rozinku). Krok 3: Dáme na plech s pečícím papírem a hlídáme, aby se sušenky moc nespálily, z trouby je vyndaváme už když slabě zlátnou. Krok 4: Pak je necháme pár dní uležet.

Zveřejněno 28. 11. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Mne se moc nepovedly, chvíli jsem se otočila na TV, jak dělali v zahraničí dorty a ta chvilka mne mrzí, wow, ale příště si dám pozor, alespoň přidávám receptík.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xL43

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xL43

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vyzkoušela jsem, opravdu výborné, mohu všem doporučit! Jen jsem to trochu obměnila, místo medu jsem dala agávový sirup a do těsta přidala brusinky:-p:yes:

varilamyskakasicku:Děkuji...František:-K:-D:yes:

fb.lib: máš to tam Filipe, já tam píšu, že všechny suroviny smicháme, myslím tím vždy vše, co je uvedeno, pak už se jen dává rozinka nebo mandlička nahoru:-K

Vypadá to zajímavě hlavně pro moje holky doma ale nedověděl jsem se jestli mandle přijdou i do těsta nebo jsou jen na zdobení.:-(Pokud jsou jen na zdobení tak by to mělo být vloženo na konci receptu a nejlépe to k tomu napsat......díky :-)

Celozrnné jsou dvě "n". Je to špatně v nadpisu i surovinách.

Hmm,to by mi chutnalo!:-p

Myšičko..právě s těma vločkama je to super..:-*:-K

eva hubova: jo, jo, ty už jsme začaly baštit, ale o to více uděláme další, díky Evi:-K

Vypečené budou křupavější:-p:-p:yes:

AniCiz: díky, pokud nechceš tam dávat ovesné vločky, nedávej, já jsem to s nima zkusila a bezva, ale není to podmínkou;-)

Mám dotaz k mandlím: Jsou i v těstě? Tak to totiž chápu z receptu - že se vše smíchá..V jaké podobě jsou? Sekané či jinak upravené? Nebo jsou jenom na ozdobu a do těsta tedy nepatří? Děkuji :-)

:yes:moc se mi receptík líbí:-*uloženo:-K:-K:-K

Tématické fráze:
žitné sušenky recept, recepty z celozrnné žitné mouky, recepty z karobu, karobove susenky recept, mouka žitná celozrnná recepty, karobova mouka, žitná celozrnná mouka recepty, celozrnné žitné sušenky recept, celozrnná žitná mouka recepty, karobová čokoláda recept, recept na žitné sušenky, cukroví z karobu, recepty z carobu, žitné sušenky, celozrna žitná mouka, čokoláda z karobu recept, celozrnné máslové sušenky, karobové sušenky, žitné celozrné sušenky, mouka žitná celozrnná recept

Suroviny:
mouka celozrnná žitná, mouka hladká, cukr třtinový, tuk hera, mandle drcené, vločky ovesné, med, karob, mandle

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu