Pikantní žebírka (recept tety Jolany)

Suroviny

1 kg žebírek
2-3 velké cibule
meruňkový kompot
Zálivka:
4 lžíce cukru
4 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce octa (nejlépe jablkového)
lžíce Worcesterové omáčky
lžíce kečupu
lžička sladké mleté papriky
1,5 lžičky soli
asi 200 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme zálivku - vše, kromě vody, krátce povaříme, pak smícháme s vodou. Žebírka naporcujeme na menší kousky, které z obou stran zprudka osmahneme na pánvi na trošce tuku.

  2. Naskládáme je do zapékací mísy, obložíme silnějšími kolečky cibule (které taky můžeme zlehka osmahnout), zalijeme hotovou zálivkou a zakryté dáme péct.

  3. Nepřidáváme žádnou další sůl ani tuk, žebírka bývají většinou tučná dost. Ke konci pečení maso odkryjeme, obložíme meruňkami z kompotu a dopečeme.

  4. Podáváme s mačkaným bramborem nebo kaší, někdo je zvyklý i na rýži.

Poznámka od kuchařky

K realizaci tohoto receptu jsem se odhodlávala pár dnů, přesto, že jej sestra, od které ho mám, velice chválila :-))

A musím uznat, že je opravdu velice dobrý, chutnal i mému dost konzervativnímu manželovi.

Měli jsme to s americkými bramborami, ale příště si dáme opravdu tu bramborovou kaši.

Komentáře k receptu Pikantní žebírka (recept tety Jolany)

Předchozí 1 2

Tématické fráze: cikánské vepřové žebírko cikánské žebírko pikantní vepřové žebírko s rýží žebírka žebra z laně srbské žebírko recept top recepty pecena zebra z lane ciganské žebírko jak upect vepřová žebírka jak upect zebirka cikánské žebýrko cikánské žebírko recept cikanskezebirko jak upéct vepřové žebírko cikánské zebro jak nejlépe upéct žebra jak nejlépe upéct vepřová žebra pikantní žebra pecene zebra z lane recept na pečená žebra z laně