Pikantní žebírka (recept tety Jolany)

cathleen Kuchařka: cathleen

Vepřové maso 16 názorů

Suroviny

1 kg žebírek
2-3 velké cibule
meruňkový kompot
Zálivka:
4 lžíce cukru
4 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce octa (nejlépe jablkového)
lžíce Worcesterové omáčky
lžíce kečupu
lžička sladké mleté papriky
1,5 lžičky soli
asi 200 ml vody
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Svaříme zálivku - vše, kromě vody, krátce povaříme, pak smícháme s vodou. Žebírka naporcujeme na menší kousky, které z obou stran zprudka osmahneme na pánvi na trošce tuku.

  2. Naskládáme je do zapékací mísy, obložíme silnějšími kolečky cibule (které taky můžeme zlehka osmahnout), zalijeme hotovou zálivkou a zakryté dáme péct.

  3. Nepřidáváme žádnou další sůl ani tuk, žebírka bývají většinou tučná dost. Ke konci pečení maso odkryjeme, obložíme meruňkami z kompotu a dopečeme.

  4. Podáváme s mačkaným bramborem nebo kaší, někdo je zvyklý i na rýži.

Poznámka

K realizaci tohoto receptu jsem se odhodlávala pár dnů, přesto, že jej sestra, od které ho mám, velice chválila :-))

A musím uznat, že je opravdu velice dobrý, chutnal i mému dost konzervativnímu manželovi.

Měli jsme to s americkými bramborami, ale příště si dáme opravdu tu bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 126 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní žebírka (recept tety Jolany)

1 2

Tématické fráze: cikánské vepřové žebírko cikánské žebírko pikantní vepřové žebírko s rýží žebírka žebra z laně pecena zebra z lane ciganské žebírko jak upect zebirka jak upect vepřová žebírka srbské žebírko recept top recepty cikánské zebro jak nejlépe upéct žebra jak nejlépe upéct vepřová žebra cikánské žebírko recept pikantní žebra pecene zebra z lane recept na pečená žebra z laně zebirka na panvi jak upect veprove zebra jak nejlepe upect veprove žebra

Zapomněl/a jsem heslo